Instagram, Beğeni Gizleme Özelliğini Test Etmeye Başladı: İşte Kullanan İlk Ülkeler

103
70
24
6
4
Instagram'ın test etmeye başladığı yeni özelliği tartışmalara neden oluyor. Gönderilerdeki beğeni sayısını gizlemeyi planlayan Instagram, bu özelliği 7 ülkede test etmeye başladı.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram, çok tartışılacak olan bir özelliği test etmeye başladı. İlk olarak Kanada'da test edilen bu özelliğin kapsamını genişleten Instagram, paylaşılan gönderilerdeki beğeni sayısını gizlemeyi düşünüyor.

Şirket, bu tartışmalı özelliği şimdilik Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda, Brezilya, Japonya ve İtalya'da test etmeye başladı. İlerleyen dönemlerde bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

instagram

Bu özellikle birlikte kullanıcılar, gönderilerindeki beğeni sayılarını sadece kendileri görebilecekler. Kullanıcılar, kendi beğeni sayılarından başka kimsenin beğeni sayısını göremeyecekler. 

Bu özelliğin Twitter üzerinden duyurulmasıyla birlikte pekçok kullanıcı Instagram'a tepki göstermeye başladı. Dün gece itibarıyla ülkemizde de ses getiren bu özellik, Twitter'da gündem konusu oldu. Kimi kullanıcılar, "#instagramDELETE" hashtag'ini kullanarak attıkları tweetlerde, Instagram'ı eleştirirken kimi kullanıcılar ise bu durumu ti'ye alarak, bu özelliğin en çok "Stalker"ları etkileyeceğini düşünüyorlar. 

Twitter'dan kullanıcıların yorumlarına ihtiyaç duyduğunu açıklayan Instagram, kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere göre bu özelliğin geleceğine karar verecek gibi görünüyor. Özelliğin test sürecinin ne kadar süreceği, uygulamaya dahil edilip edilmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı. Eğer Instagram hesabını gerçekten de silmeyi düşünürseniz Instagram Hesabı Nasıl Silinir? başlıklı içeriğimize bir göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://www.thurrott.com/cloud/social/210636/instagram-starts-hiding-like-counts-in-more-countries
103
70
24
6
4
Emoji İle Tepki Ver
103
70
24
6
4