WhatsApp Mesaj Düzenleme Özelliği Yayınlandı: Nasıl Kullanıldığını Adım Adım Anlattık

73
19
8
3
1
Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan WhatsApp'ın "mesaj düzenleme" özelliği, tüm kullanıcılara sunuldu. İlginç bir şekilde bazı kullanıcılar için özellik yeni gelirken düzenleme özelliği bulunan bazı kullanıcılardan düzenleme seçeneği kaybolmuş durumda.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir mesaj düzenleme özelliği üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Geçmişte beta sürümler aracılığıyla ortaya çıkan özellik, yakın bir geçmişte ise WhatsApp Web kullanıcıları için kullanılabilir oldu. Bugünse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

WhatsApp, mesaj düzenleme özelliğini tüm kullanıcılar için yayınladı. Artık sadece web sürüm değil, iOS ve Android ekosisteminde WhatsApp kullananlar da mesaj düzenleme özelliğinden faydalanabilecekler. Peki bu özellik nasıl görünecek ve kullanıcılar, bir mesajı nasıl düzenleyecekler?

Güncelleme: WhatsApp, mesaj düzenleme seçeneğini tüm kullanıcılara sundu. Ama...

WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda yavaş yavaş kullanıma sunduğu özelliği bugün tüm kullanıcılara ulaştırdı. Ancak ilginç bir şekilde geçtiğimiz hafta mesaj düzenleme seçeneğine sahip olan bazı kullanıcılar, şu anda mesaj düzenleme seçeneğini göremiyorlar. Sorunun geçici olduğunu tahmin ediyoruz...

WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliği işte böyle görünüyor:

WhatsApp mesaj düzenleme

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere, WhatsApp'ta düzenlenen mesajlar ile ilgili "Düzenlendi" şeklinde küçük bir bildirim yapılacak. Böylelikle karşı taraftaki kullanıcı, mesajın orijinalinin böyle olmadığını görmüş olacak.

Peki WhatsApp'ın yeni özelliği nasıl kullanılacak?

WhatsApp

WhatsApp'ın mesaj düzenleme özelliğini kullanmak istediğinizde, düzenlemek istediğiniz bir mesaja basılı tutmanız gerekecek. Ardından da "Düzenle" butonuna dokunmanız ve metni yeniden yazmalısınız.

Whatsapp uyarı

Düzenlemeyi onayladıktan sonra, mesajın WhatsApp'ın en yeni sürümünü kullananlar düzenlendiğini söyleyen bir bilgilendirme metni göreceksiniz. Mesajınız artık düzenlenmiş olarak gösterilecek. Mesajın eski sürümü ise görüntülenemeyecek.

WhatsApp'ın yeni özelliği an itibarıyla tüm kullanıcılara dağıtılmaya başladı. Kullandığınız cihaza ait uygulama mağazasını ziyaret ederek, güncelleme gelip gelmediğini kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Eğer güncelleme yoksa, kısa bir süreliğine de olsa beklemeniz gerekecek.

Kaynak : https://blog.whatsapp.com/now-you-can-edit-your-whatsapp-messages
73
19
8
3
1
Emoji İle Tepki Ver
73
19
8
3
1