"Kedicik" Belgeseli, Telif Hakkı İhlali Gerekçesiyle Kaldırılmasının Ardından Tekrar Yayına Alındı!

36
5
2
1
0
140journos'un geçtiğimiz günlerde yayınladığı "Kedicik" belgeseli, İhlas Haber Ajansı'nın telif hakkı bildirimi nedeniyle kaldırılmıştı. Belgesel, yapılan görüşmeler neticesinde tekrar yayına alındı.

Türkiye'de bir süredir gündem olan konuların başında, bir süredir cezaevinde olan Adnan Oktar geliyor. Bunun nedeni, geçmişte yaptıkları çalışmalarla gündeme bomba gibi düşen "140journos" ekibinin yayınladığı yeni bir belgesel. "Kedicik" isimli bu belgeselde Adnan Oktar'ın geçmişiyle ilgili çarpıcı bilgiler veriliyordu.

Bugünse söz konusu belgesel ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı. İhlas Haber Ajansı (İHA), belgesel için telif hakkı bildiriminde bulunmıştu. Birkaç gün içerisinde milyonlarca görüntüleme sayısına ulaşan belgesel, bildirim üzerine yayından kaldırılmıştı. Belgesel saatler sonra yeniden yayına girdi.

GÜNCELLEME: 140journos, İhlas Haber Ajansı'yla görüşmeler yapıldığını ve belgeselin tekrar yayına alındığını duyurdu

140journos, sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, "kedicik" belgeseline telifle alakalı teknik bir sorun nedeniyle geçici süre erişim sağlanamadığı ifade edildi. Ayrıca İHA'ya görüşmeler gerçekleştirilerek sorunun çözüldüğü ve bölümün yeniden yayına alındığı aktarıldı. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"140journos'un 'kedicik" bölümüne telifle alakalı teknik bir sorun nedeniyle geçici süre erişim sağlanamamıştır. İhlas Haber Ajansı ile yapılan görüşmeler neticesinde durum anlaşılarak çözülmüş, bölüm yeniden yayına alınmıştır." 

Kedicik belgeseline YouTube'dan ulaşmak mümkün:

Neler olmuştu?

Belgeselin bazı görüntüler nedeniyle kaldırıldığı düşünülüyordu

kedicik belgeseli kaldırıldı

Kedicik isimli belgeselin kaldırılması ile ilgili olarak hem İHA hem de 140journos'tan şimdiye kadar açıklama gelmemişti. Ancak telif hakkıyla ilgili olarak bazı tahminler vardı. Belgeselin bazı bölümlerinde İHA tarafından servis edilen görüntüler bulunuyordu. İHA, çok büyük bir olasılıkla bu görüntüleri delil göstererek, telif hakkı bildiriminde bulundu.

Kedicik belgeselinin sayfasında böyle bir uyarı yer alıyordu:

140journos

Bazı kadınlar, neler yaşadıklarını TikTok'ta paylaşmaya başlamışlardı:

36
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
36
5
2
1
0