Güney Koreli otomobil devi Hyundai, ülkemizde daha çok i10 gibi uygun fiyatlı modellerle bilinen bir marka. Ancak Hyundai'ın diğer ülkelerde sattığı üst segment sedanlar da mevcut. "Azera" (Güney Kore'de Grandeur olarak biliniyor) isimli sedan da bunlardan bir tanesi.
Karşınızda 2023 Hyundai Grandeur
Hyundai'ın yedinci nesil Grandeur'u, kaputun hemen altına yerleştirilmiş olan incecik bir LED far ile donatılmış. Ayrıca aracın iri ızgarasında da farlar mevcut. Gövdeye gömülü kapı kollarına sahip olan Grandeur, dışarıdan bakıldığında gerçekten de premium bir hava veriyor.
Hyundai Grandeur'un arka kısmına baktığımızda da şerit LED aydınlatmayı görüyoruz. Bu aydınlatma, üst segment sedana etkileyici bir hava katmış durumda.
Grandeur'un dış tasarımındaki premium his, iç kısımda kendisini daha net bir şekilde gösteriyor. Dijital gösterge ekranı ile bilgi-eğlence ekranını içeren bir panele sahip olan otomobilde, küçük bir dokunmatik ekran daha var. Orta konsola yerleştirilen bu ekran, aracın klima kontrol yönetimini sağlıyor. Arkada oturan yolcular için de ayrı bir kontrol mekanizması oluşturulmuş durumda.
Yedinci nesil Grandeur'un motor özellikleri bilinmiyor. Zira bu araç, 2023'ün ilerleyen dönemlerde lansman yapacak. O etkinlikte, bu sedanla ilgili tüm detayları öğrenmiş olacağız. Ayrıca aracın fiyatı da lansman sırasında açıklanacak.