2024 Porsche Cayenne Tanıtıldı (Daldık Yine Hayallere)

2
1
1
1
0
Porsche, 2024 model Cayenne'i tanıttı. Hem dış hem iç tasarımda değişiklikler gören otomobil, en önemli değişiklikleri kaput altında gördü. Zira Porsche Cayenne, önceki nesilden çok daha güçlü bir şekilde karşımıza çıktı.

Dünyanın en ünlü lüks otomobil üreticilerinden Porsche, düzenlediği bir etkinlikte yenilediği ikonik SUV modeli Cayenne'i tanıttı. Genel anlamda ufak dokunuşlar yapılan otomobil, Porsche tutkunlarını kendine hayran bırakmayı başaracak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte 2024 model Porsche Cayenne'e yakından bakalım.

Aracın dış tasarımında, geçmişten de hatırlayacağınız ızgara ve far tasarımı tercih edildi. Bu bağlamda; 2024 model Cayenne, orta kısmı açık bırakılan ızgara ile gelecek. Farlar ise aynı görünüşte olsa da şirketin yeni nesil Matrix teknolojisine sahip. Ayrıca ızgaraya yerleştirilmiş ince şerit LED gündüz farları da dikkatlerden kaçmayan tasarım detayları arasında yer alıyor.

Karşınızda 2024 model Porsche Cayenne

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne'in arka kısmında ise ince şerit LED'lerin tercih edildiği aydınlatma çubuğunu görüyoruz. Bagajı tamamen içine alan aydınlatma çubuğu, araca şık bir hava katıyor. Porsche yazısı, bu aydınlatmanın üzerine yerleştirilmiş durumda.

2024 Porsche Cayenne arka kısım

2024 model Porsche Cayenne, en büyük yeniliklerden bazılarını iç kısımda görüyor. Zira aracın kabini neredeyse tamamen yenilendi. Artık üç ekranlı bir yapıya sahip olan ön konsol, 12,6 inç büyüklüğünde tam dijital gösterge ekranına, 12,3 inç büyüklüğünde bilgi-eğlence ekranına ve isteğe bağlı olarak sunulan 10,9 inç boyutundaki yolcu bilgi-eğlence ekranına ev sahipliği yapacak. Kolçağın ileri kısmında ise aracın kontrolünü sağlayan bir dizi buton bulunacak.

2024 Porsche

Baz model Cayenne, 3.0 litrelik V6 motora sahip olacak. 348 beygir gücündeki bu motor, önceki nesil Cayenne'den biraz daha güçlü olacak. Cayenne S olarak isimlendirilen daha güçlü versiyonda ise V6 yerine 4.0 litrelik bir V8 motora ev sahipliği yapıyor. 468 beygir gücündeki otomobil, Coupe versiyonda da tercih edilebilecek. 271 km/s hıza ulaşabilen Cayenne S, 0-100 km/s hızlanmasını 4,4 saniyede tamamlayabilecek.

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne'in hibrit versiyonu da bulunacak. "E-Hybrid" olarak isimlendirilen versiyonda V6 motora entegre edilmiş 174 beygirlik elektrik motoru yer alıyor. Bu hibrit sistem toplamda 463 beygir güç üretimi yapabiliyor. Evde fişe takılarak da şarj edilebilecek bataryanın dolum süresi, 11 kW'lık yeni bir AC şarj cihazı ile iki buçuk saat sürecek. 

Porsche Cayenne Turbo GT

Ve elbette en güçlü Cayenne olarak karşımıza çıkacak Porsche Cayenne Coupe Turbo GT. Bu versiyonda 650 beygir gücünde çift turbo 4.0 litrelik V8 motor bulunacak. 3,1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan otomobil, maksimum 305 km/s hız yapabilecek. 

porsche

2024 Porsche Cayenne'in başlangıç fiyatı 80 bin dolar bandında olacak. En donanımlı versiyon olan Cayenne Coupe Turbo GT istendiğinde ise 197 bin doların gözden çıkarılması gerekecek. ABD pazarında yaz mevsimi itibarıyla yollara inecek 2024 Cayenne'in Türkiye'ye gelip gelmeyeceği belli değil.

Kaynak : https://newsroom.porsche.com/en/2023/products/porsche-cayenne-world-premiere-auto-shanghai-31953.html
2
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
1
0