2025 Volkswagen Golf R Tanıtıldı: Şimdi Black Edition'ı da Var

4
0
0
0
0
2025 model Volkswagen Golf R, yeni bir versiyonla ve performans artışıyla geliyor.

Türkiye'de de çok sayıda tutkunu bulunan ve Volkswagen'in en çok satan modelleri arasında yer alan Golf R, 2025 yılında gücünü arttıran ve ufak tefek estetik değişiklikler görmemizi sağlayacak küçük bir güncelleme alacak. Ayrıca gelecek yıl aracın daha mat ve daha koyu Black Edition versiyonunu da göreceğiz. 

Aracın güç anlamındaki atılımı çok fazla değil. 2024 modelde 315 beygir olan güç bu modelde ise 328 beygire çıkarken aracın torku ise değişmiyor ve 420 Nm oluyor. Yedi ileri vitesli ve çift kavramalı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araçta manuel şanzıman seçeneği ise yer almıyor. 

Küçük ve gürültücü

vw golf r 2025

VW Golf R 2025 her anlamda dikkat çekmeyi amaçlayan bir model. Aracın "gürültülü başlatma" özelliği ile birlikte Golf R, ilk çalıştırıldığında 2500 devire çıkıp gürültülü bir egzoz sesiyle çalışıyor. Race sürüş modunda ise daha yüksek turbo devirde çalışan araç gaz kelebeğini açık tutarak gaz ve turbo tepkisini daha iyi hissetmeyi sağlıyor. 

vw golf r 2025

Aracın dış tasarımında yenilenmiş tasarıma sahip farlar ve stop lambaları, yeni ızgara ve yeni ön tampon dikkat çekiyor. Ayrıca amblemin de aydınlatıldığını görüyoruz. Black Edition'da ise daha koyu süslemeler, amblemler ve far korumalıkları görülüyor. Ayrıca yeni VW Golf R'da 19 inç alaşım jantlar da tercih edilebiliyor. İç tasarımda ise yeni 12,9 inçlik bilgi eğlence ekranı ve yeni işletim sistemi yer alıyor. Araçta ayrıca hızlanma verilerini kaydeden G-Metre ve GPS destekli tur zamanlayıcı da bulunuyor. 

Yeni Golf R bu yaz Avrupa'da ön satışa çıkacak ve Avrupa lansmanının ardından küresel piyasalarda yerini alacak. Aracın fiyatı ise şimdilik bilinmiyor. 

Kaynak : https://www.autoblog.com/2024/06/25/2025-vw-golf-r-more-power-black-edition/
4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0