Uzmanlara Göre 2030'a Kadar Dünya Çapında Satılan Her 3 Otomobilden 1'i Çinli Markalara Ait Olacak!

2
1
0
0
0
Sektör uzmanlarının tahminlerine göre Çinli otomobil markaları, önümüzdeki yıllarda yükselişini sürdürecek. Öyle ki 2030'a kadar tüm otomobil pazarının %33'ünü Çinli araçların oluşturacağı düşünülüyor.

Hem elektrikli otomobillerin yaygınlaşması hem de uygun fiyatlı araçlara yönelenlerin sayısının artması nedeniyle Çinli markaların popülerliği gün geçtikçe artıyordu. Bu durumu, Türkiye de dahil tüm dünyada görüyorduk.

Şimdi ise konu hakkında önemli bir çalışma yapıldı. AlixPartners’ın gerçekleştirdiği çalışmaya göre 6 yıl içinde dünyada satılan her üç otomobilden biri Çinli markalara ait olacak.

Çinli markalar, 2030’a kadar tüm otomobil piyasasının %33’ünü oluşturacak

Çin merkezli markaların ürettiği araçlar, hâlihazırda otomobil pazarının önemli bir kısmına sahip. Tahminlere göre bu şirketler, günümüzde piyasanın %21 civarını oluşturuyor. Yeni çalışma da bu büyümenin hız kesmeden devam edeceğini gözler önüne seriyor.

Sektör uzmanlarının tahminlerine göre 2030 yılına kadar Çinli markaların pazar payı %21’den %33 seviyesine kadar yükselecek. Ayrıca Avrupa pazarının %12’sini kendi pazarının ise %72’sini oluşturacağı düşünülüyor. Çin dışında yapılan satışların 2030’a kadar 3’e katlanarak 9 milyona çıkacağı da tahminler arasında.

Tüm bu tahminlerin, batılı otomobil devleri için endişe verici olduğunu söylemek mümkün. Son zamanlarda bu konuda Türkiye de dahil dünya çapından hamleler görüyorduk. Ülkemizde Çinli markalara ilave gümrük verigsi getirilmişti. Aynı zamanda AB ve ABD de Çin’den gelen araçlara uygulanan vergileri yükseltmişti.

Ancak bunlara rağmen Çinli markaların yükselişini artıracağı düşünülüyor. Bu markalar, elektrikli otomobilleri, dikkat çeken tasarımları, gelişmiş teknolojiler, hızlı geliştirme süreçleri ve en önemlisi uygun fiyatlı olmalarıyla tercih ediliyorlardı.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0