Sony de dahil olmak üzere pekçok üretici Berlin'de düzenlenen IFA 2016 kapsamında en yeni teknolojik ürünlerini tanıtırken bir yandan IFA dışında Sony, MP3 çalarlar ölse de yüksek ses kalitesi almak isteyen ve yüksek bütçeye sahip kişiler için yeni Sony Walkman'i tanıttı.
2016 yılında artık mobil cihazlar içerik tüketimi için bilgisayarlar kadar verimli hale gelmişken sadece şarkı dinlemek için MP3 oynatıcıya ihtiyaç olmasa ya da MP3 oynatıcı bu dönemde kulağa saçma gelse de Sony bu Walkman ile birlikte telefonlarda genellikle sunulamayan bir ses kalitesi vaat ediyor.
4000 dolar yani yaklaşık 12000TL fiyatla tüketicilerin karşısına çıkacak olan Sony Premium Walkman'in belirli ülkelerde ve sınırlı sayıda satışa sunulması bekleniyor.