ABD'de Kripto Düzenlemesi Tamamlandı: İşlemler Bildirilecek

1
0
0
0
0
ABD Hazine Bakanlığı kripto para düzenlemesini tamamladı. Artık traderların satış gelirleri IRS'e bildirilecek.

Yaklaşık 15 yıldır kripto paraların nasıl düzenleneceği konusunda tartışmalar devam ediyor olsa da, hemen hemen her ülke bu varlıkları bir şekilde yasal sistemlerine entegre etmiş durumda. Son olarak ABD'de kripto para ticareti ile ilgili düzenleme son hâlini aldı. 

Aslında ABD'de kripto para sahiplerinin ve satıcılarının kazançları üzerinden vergi vermeleri gerekliliği hâlihazırda yürürlükte olan bir kural ancak düzenleme son hâlini yeni aldı. Bu düzenleme ile birlikte kripto platformları, kullanıcılarının işlemlerini IRS'e (İç Gelir Servisi) bildirmek zorunda olacaklar. Böylece yetkililer, herhangi bir kullanıcının tam olarak ne kadar vergi ödemesi gerektiğini bilecekler. 

Merkezi olmayan platformlar muaf tutulacak

kripto paralar

Yeni düzenleme ile birlikte kripto para işlemleri için de gelir vergi formları doldurulacak. Belirli bir para birimine sabitlenmiş olan kripto varlıklarda ise 10 bin dolarlık bir eşik gözetilecek, 10 bin doların altındaki işlemler ayrı değerlendirilecek. Yeni düzenleme yalnızca Binance, Coinbase gibi dijital varlıkların mülkiyetini üstlenen merkezi platformları kapsayacak. 

Bu düzenleme bakalım kripto para borsalarındaki alım-satımları nasıl etkileyecek. Öte yandan merkezi olmayan kripto borsalarına geçiş yaşanması da kalıcı bir çözüm oluşturmayacak zira yıl sonuna doğru merkeziyetsiz yapılar için de bir düzenleme yürürlüğe girecek. 

Kaynak : https://www.engadget.com/us-treasury-finalizes-crypto-rules-to-prevent-tax-evasion-143051676.html?src=rss
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0