En Ucuzunu Bulmadan Alışveriş Yapmayanlara: Fiyat Karşılaştırması Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

4
1
1
0
0
Alışveriş yaparken artık tüm ihtiyaçlarımız için sayısız seçeneğimiz var. Bu da her şeyin en ucuzunun orada bir yerde bizi beklediği anlamına geliyor. Nerede olduğunu bulmak içinse şahane bir yol var; fiyat karşılaştırması yapmak!

Özellikle son birkaç yıldır, internetten alışveriş yapmak hem kolaylığı hem de sağladığı fiyat avantajları sebebiyle hayatımıza tamamen entegre olmuş durumda. Zaten yükselişte olan bu trend, pandemi ile birlikte vazgeçilmezimiz haline geldi ve 'tek tıkla alışveriş' adaptasyonu şartlar sebebiyle hızlandı.

Artık herkes market alışverişinden teknoloji alışverişine, kılık kıyafetten kitaplara aklınıza gelebilecek her şeyi ya hemen ya 'ertesi gün kapısında' istiyor. Ama bu kolaylık ve seçenek bolluğu, bilinçli bir tüketici olma gerekliliğini de artırıyor.

Binlerce ürün, yüzlerce satıcı, onlarca platform: Seç seçebilirsen…

Eskiden mahallede birkaç esnafa uğrayıp karşılaştığımız seçenekler ve pazarlıkla aldığımız fiyatlar vardı, onlar arasından seçim yapardık. Ancak artık dünyanın her yerinden satıcılar bize seçenek ve fiyat sunabiliyor. 

Bu da her üründe onlarca farklı fiyatla karşılaşmamıza neden oluyor. Bilinçli bir tüketici ise tam da bu noktada birkaç basit adımla fiyat karşılaştırması yapması gerektiğini biliyor.

Örneğin Akakçe, Türkiye’nin ilk fiyat karşılaştırma platformu olarak bu konuda işimizi kolaylaştıracak pek çok şey sunuyor.

Tek bir alışveriş için 'Aman, 100-200 TL ucuza alsam ne değişir' deseniz de, fiyat karşılaştırması yapmak ve fiyat değişimlerini takip etmek uzun vadede ciddi avantaj sağlıyor. O 100-200 TL, birkaç ayda belki de binlerce liranın cebinizde kalması demek oluyor.

Peki fiyat karşılaştırması yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Adım adım en doğru fiyat karşılaştırması nasıl yapılırmış bakalım;

  • Öncelikle satın almak istediğiniz ürünün markasını, modelini hatta ürüne göre değişmekle birlikte renk gibi detaylarını bile belirleyin. 
  • Akakçe'nin web sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden ürün ve bilgilerinizi girerek aramanızı yapın.
  • Arama sonuçlarınızı ürün türüne özel detaylı ve kullanışlı filtreler ile düzenleyerek size en uygun seçenekleri görün.
  • Kullanıcı yorumları ve puanlamalara göz atarak yalnızca ürün fiyatı değil satıcı güvenilirlik kriterlerini de değerlendirin. Bazen en iyi fiyatı sunan satıcı, en güvenilir satıcı olmayabilir.
  • Haftalık, aylık, yıllık fiyat değişim grafiklerini inceleyerek almak istediğiniz ürünün gerçek fiyatına ve gerçek indirim oranlarına göz atın.
  • Alacağınız her türden ürün için farklı markaların alternatiflerini de mutlaka belirleyin ve yalnızca ürün özellikleriyle arama yaparak farklı markalara da göz atın. Fiyat avantajlarını ve yorum/puanlama dengelerini inceleyin.
  • Akakçe'ye ücretsiz şekilde üye olarak satın almayı düşündüğünüz ürünleri takip listenize ekleyin; anlık fiyat değişimlerinden haberdar olun, en uygun fiyatın sunulduğu zamanı kaçırmayın.
  • Eğer mobil uygulama kullanıyorsanız, barkod okutarak satın almayı düşündüğünüz ürünün en uygun fiyatlarını anında görün ve kararınızı verin.

Bu adımları aklınıza gelen her ürün için uygulayabilirsiniz. Özellikle fiyat değişimlerinin sık yaşandığı, yüksek fiyatlı teknolojik ve elektronik ürünlerde büyük fayda sağlayan bu adımlar, market alışverişleri ve aylık düzenli harcama yaptığınız ihtiyaçlarınız için de aynı oranda avantajlı.

'İndirim' olmayan 'indirimleri' anlamak da kritik ve aslında oldukça kolay;

Malum, internetten alışverişte 'indirim' kavramı biraz da pazarlama stratejisine dönmüş durumda. Bu da aslında gerçek olmayan, yükseltilip alçaltılan fiyatların indirim olarak önümüze sunulmasına neden oluyor.

Fakat bir ürünün fiyat değişimlerini takip etmek, alacağınız fiyatın gerçekten iyi bir fiyat olup olmadığını anlamanızı sağlıyor. Akakçe'de yer alan fiyat değişim grafikleri de bu noktada en iyi yardımcınız haline geliyor. Bu grafikler, ürünlerin haftalık, aylık ve yıllık olarak fiyat değişimlerini incelemenizi mümkün kılıyor.

Fiyat değişim oranına göz atmak istediğiniz ürünün, seçtiğiniz tarihler arasındaki en güncel fiyatlarına hem yüzdelik hem de TL olarak ulaşabileceğiniz bu grafikler sayesinde ürünün sene boyunca yaşadığı fiyat farklılığını; fiyat değişim tutarı, fiyat değişim oranı ve bugünkü fiyatı olarak üç farklı şekilde inceleyebiliyorsunuz.

Bilgisayar başında saatlerce uğraşmanıza gerek yok;

''Alt tarafı bir kulaklık alacağım, 5 saattir ürün bakıyorum'' dedirten durumlar yaşamamak ya da bir sürü sekme arasında gezinmek zorunda kalmamak için Akakçe'yi web sitesi üzerinden ziyaret edebileceğiniz gibi telefonunuza indireceğiniz mobil uygulaması ile de kullanabilirsiniz.

Daha ulaşılabilir ve pratik bir kullanım sunan Akakçe uygulaması tamamen ücretsiz ve tüm uygulama mağazalarında yer alıyor. Tüm karşılaştırma ve fiyat araştırma özelliklerinin yanında mobil uygulama üzerinden sunulan barkod okutma özelliği, alışveriş yaparken en uygun fiyatlı alternatifi bulmanız için büyük kolaylık sağlıyor.

Ayrıca markaların özel indirim duyurularına ve avantajlı kampanyalara anlık olarak göz atmak için Akakçe Twitter ve Akakçe Instagram sayfalarını takip de edebilirsiniz.

4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0