Amazon’dan Mail Geldiğini Zannederken Dolandırıcıların Ağına Düşebilirsiniz: Dolandırıcılar Amazon’un E-Postalarını Taklit Ediyor

18
6
2
1
1
Artan e-ticaret ve online alışverişler, yeni dolandırıcılık yöntemlerini de beraberinde getiriyor. Dolandırıcıların Amazon sipariş bildirim e-postalarını taklit ederek insanları dolandırdıkları belirlendi.

Kasım ayının gelmesiyle birlikte dünya genelinde firmaların ve tüketicilerin de indirim çılgınlığı yaklaştı. Black Friday olarak bilinen indirim günlerinin de yaklaşmasıyla birlikte, özellikle online alışverişlerde bir hayli hız kazanmış durumda. Tüketiciler firmaların kampanyalarından ve indirimlerinden faydalanmak için beklerken, tüketicileri de bekleyen bir tehlike var: Dolandırıcılık.

Özellikle online alışverişin hareketlendiği dönemlerde artışa geçen dolandırıcılık vakaları, kurumsal firmaları taklit ederek farklı bir boyuta ulaşmış durumda. Öyle ki, dolandırıcılar bir hayli çaba harcayarak teknik ve tasarımsal tüm imkanları kullanıyorlar. Avanan’dan araştırmacılar, dolandırıcıların Amazon’un sipariş bildirim e-postalarını taklit ederek insanları dolandırdıklarını ortaya çıkardı.

Amaç tüketicinin kredi kartı bilgilerini ifşa etmesi

Dolandırıcılık

Araştırmaya göre dolandırıcılar, Amazon’un sipariş bildirim e-postalarını taklit ederek hedef aldıkları kurbanın sahte müşteri hizmetleri numarasını aramasını ve kredi kartı bilgilerini ifşa etmesini sağlıyor. Bu numara ilk arandığında hiç kimse cevap vermiyor fakat birkaç saat sonra geri arama gerçekleşiyor. Bu aramada dolandırıcılar kişinin faturasının iptal edildiğini ve bunun için kredi kartı numarası, CVV gibi bilgilere ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Dolandırıcılar ayrıca gerçek Amazon web sitesine yönlendiren yasal bağlantılarla tüketicilerin e-posta güvenlik filtrelerini de atlatabiliyorlar. Bazı dolandırıcılar kimlik bilgilerini toplamak için sahte açılış sayfaları da kullanıyor. Dolandırıcıların hedefi sadece ödeme ve kart bilgileri değil, telefon numarası toplamak da hedefleri arasında. Avanan araştırmacıları, “Saldırganlar telefon numarasını aldıktan sonra, kısa mesaj veya telefon görüşmesi yoluyla bir dizi saldırı gerçekleştirebilirler. Sadece bir başarılı saldırı düzinelerce başka saldırıya yol açabilir” şeklinde uyarıda bulundu. Bu saldırılardan korunmak için yapılan alışverişlerin ve iletişim kurulan e-postaların, telefonların her zaman teyit edilmesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/this-amazon-scam-could-trick-even-the-most-savvy-shoppers
18
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
6
2
1
1
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
3 yıl önce
yok aga yollamam o paraya oculus quuest 2 alcam :)
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Salak olmayın hiçbir yetkili(satın alım dışında) sizden kredi kartı bilgilerinizi istemez.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
amazondan hoparlör almıştım 150 dollara çok küçük bi kusur vardı onu attım nasıl tamir ederim diye adam benden foto istemedenn paramın hepsini gönderdi bu normalmi ya satıcıya foto atmıştım ordan bakmıştır da o kusura göre paranın hepsi biraz fazla oldu gibi . bedevaya geldi ürün
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
3 yıl önce
150 dolar onlar için hiçbir şey, adam mağazası kötü etkilenmesin diye uğraşmamış parayı sana geri vermiş yani başka bir sorun yok
-1
3 yıl önce
Açık bulmuşsun :)
3 yıl önce
dayı adam iade sanmıştır, ürünü geri göndermediysen adam dolandırıldım diyip dava açar, hemen geri gönder bence
-1