Anonymous, Rusya'nın RTÜK'ü Roskomnadzor'u Hackledi: 500 GB'tan Fazla Dosya İfşa Oldu

34
5
3
3
1
Hacker topluluğu Anonymous, Rusya'da medyayı denetleyen kurum Rozkomnadzor'u hackledi. Grup, ele geçirdiği 500 GB'tan fazla boyuta sahip dosyayı herkese açık bir şekilde paylaştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle hareketlenen bir diğer cephe olan siber dünyada bugün yeni bir gelişme yaşandı. Rusya’ya savaş ilan eden dünyanın en büyük hacker topluluğu Anonymous hackerları, Rus medyasını kontrol eden, gözlemleyen ve sansürleyen Roskomnadzor kurumuna büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirdi.

Hackerlar, Twitter üzerinden paylaştıkları açıklamada siber saldırı sonucunda 360 binden fazla Roskomnadzor dosyasını açığa çıkardıklarını duyurdu. Toplam boyutu 526,9 GB olan bu dosyalar, herkese açık bir şekilde indirmeye açıldı. Bu dev arşivde yer alan bazı dosyaların 5 Mart gibi yakın tarihlerde oluşturuldukları da gözlemlendi.

Roskomnadzor'un sansürüne karşı saldırı oldu

anonymous

Anonymous, bu saldırının gerekçesini, Roskomnadzor’un Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik sansür uygulaması ve bu nedenle halkın kendi hükûmeti hakkında bilgisiz kalması şeklinde paylaştı. Grup, bu dosyaları Rusya’nın küresel internetten potansiyel olarak çıkması riskine karşı paylaştığını da belirtti.

UYARI: 360 binden fazla dosyayı kapsayan ve toplam boyutu 526,9 GB olan herkese açık bu dosya için haberimizde herhangi bir bağlantı sunmuyoruz. Zira Anonymous’un da uyardığı şekilde arşiv içindeki bazı dosyalar, kötü amaçlı yazılım içerebilecek e-posta eklerini de taşıyorlar. Bu nedenle bu dosyalara yalnızca bilgi sahibi olmanız durumunda erişmenizi tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir.

Kaynak : https://www.jpost.com/breaking-news/article-700940
34
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
34
5
3
3
1
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
3 yıl önce
helal lan size bu çocuklar işi biliyor bunlarla dalga geçip gülenler var birde gülecekseniz ayyıldız time gülün
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
3 yıl önce
Pardus’la açın. Virüsler windows için çoğunlukla.
Yanıtla
-3
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
3 yıl önce
Sanal makine ve ana bilgisyarın interneti kapat
3 yıl önce
Google' a powershell empire veya pupy rat yaz bakalım. Linuxa bulaşıyor mu bulaşmıyor mu?
3 yıl önce
Linux kod açıklarından faydalanarak root yetkileriyle çalışabilen linux virüsleri mevcut, evet doğrudur, linux windowsa göre çok daha güvenli ama linux tabanlı virüsler, wormlar, trojanlar mevcut. Bence kendici fazla güvende hissetme. Şu anda pardus dediğin şey debian forku, debiandaki bütün sıfır gün açıkları doğrudan pardusu da etkiler.
3 yıl önce
Tehlikesiz virüslerin çoğu Windows için evet ve çoğu şuan artık güvenlik duvarına takılıyor. Oysaki nispeten en sinsi virüsler Mac ve Linux platformlarında kol geziyor. Hem de antivirus olmadan...
-1
3 yıl önce
he ahmet he