iPhone 16 Geliyor! Apple'ın Bu Akşamki Etkinliğinde Tanıtacağı Tüm Ürünler ve Bilmeniz Gerekenler

4
4
2
1
0
Apple, bu yılki en büyük etkinliği olacak iPhone 16 lansmanı, bu akşam saatlerinde gerçekleştirilecek. Peki bu etkinlikte neler tanıtılacak? Gelin hep beraber bakalım.

Apple, teknoloji meraklısı herkesin beklediği açıklamayı yakın zamanda yapmış, bu yılki en büyük etkinliği olacak eylül lansmanının 9 Eylül 2024 TSİ 20.00’de gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Herkesin beklediği lansman neredeyse geldi çattı.

Etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok yeni ürüne ve duyuruya sahip olacak. Ana odak, tabii ki iPhone 16 olacak ancak farklı ürünleri de göreceğiz. Peki bu akşam nelerin tanıtılmasını bekliyoruz? Gelin hep beraber bunlara bir göz atalım.

iPhone 16 tanıtım etkinliğini Webtekno YouTube kanalında canlı takip edebilirsiniz

Apple’ın 9 Eylül’deki etkinliğinde tanıtacağı ürünler

  • iPhone 16
  • iPhone 16 Plus
  • iPhone 16 Pro
  • iPhone 16 Pro Max
  • Apple Watch Series 10
  • Apple Watch SE 3
  • Apple Watch Ultra 3
  • AirPods 4

iPhone 16 ailesi

En çok beklenen ürünler olan iPhone 16 ailesi, önemli değişiklikler ile karşımıza çıkacak. A18 işlemciler, daha ince tasarım, fotoğraflar ve videolar için yepyeni bir “yakalama butonu”, geliştirilmiş 48 MP kamerayı Pro modellerde göreceğiz. Standart ve Plus’ta ise dikey kamera kurulumu, geçen yılın Pro modelinde bulunan eylem butonunun gelişi, uzamsal video ve çok daha fazlası yer alacak. Telefonlar hakkında bildiğimiz her şeye aşağıdaki içeriklerimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni Apple Watch modelleri

Her sene olduğu gibi bu sene de Apple Watch’ların yeni neslini göreceğiz. Series 10’da (Series X olarak gelebilir) daha büyük bir ekran ve daha ince bir tasarım bekleniyor. Bunun dışında sağlık gibi konularda birçok iyileştirme alması muhtemel. Son gelen bilgilere göre Apple Watch Ultra 3 bu akşam karşımıza çıkmayacak, bunun yerine Watch Ultra 2'nin yenilenmiş bir versiyonunu göreceğiz.

Watch modellerinden en çok dikkat çekeni, Apple Watch SE 3 olacak. Apple en son bu modeli 2022’de yenilemişti. O yüzden bekleyeni bir hayli fazla. Cihazın daha uygun fiyata satılması için plastikten yapılması bekleniyor. Ekranının büyümesi ve Apple Watch Series 8’in görünümüne benzer olması muhtemel. Daha iyi sensörler, sağlık özellikleri, hızlı şarj gibi yenilikleri de göreceğimizi ekleyelim.

AirPods 4

Etkinliğin yıldızlarından biri de muhtemelen yeni AirPods modelleri olacak. Bu kulaklıklar, son olarak 3 yıl önce yenilenmişti. İddialar, Apple’ın bu sene 2 adet AirPods modeli çıkaracağını söylüyor. Pro'dan tamamen ayrı olacak bu modellerin biri daha uygun fiyata, diğeri ise birkaç fazladan özellikle daha pahalı fiyata satılacak.

Cihazların kulağa daha uygun olma, geliştirilmiş ses kalitesi, iyileştirilmiş şarj kutusu ve pil ömrü, USB-C portu gibi değişiklikler aldığını göreceğiz. Daha pahalı olan model, muhtemelen aktif gürültü önleme özelliğine ve şarj kutusunda “Bul” uygulaması için ses çıkarabilen bir hoparlöre sahip olacak. Bu özellikleri AirPods Pro 2’de görüyorduk.

Başka neler duyurulabilir?

Tüm söylentiler, duyurulacak yeniliklerin bunlar olduğu yönünde. Sadece ek olarak iOS 18’in ne zaman çıkış yaptığını da öğreneceğiz. Tabii Apple’ın sürpriz yapabilme ihtimalini de unutmamak gerekiyor. Pazartesi akşamı neler olacağını göreceğiz.

4
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
4
2
1
0