Apple'ın Her Yıl Yeni iPhone'a Geçiş Yapmayı Sağlayacak "Aboneliği" İptal Edildi (Türkiye İçin Güzel Olabilirdi...)

4
3
1
0
0
Apple, tüketicilerin her yıl en yeni iPhone'a geçiş yapmalarını sağlayan abonelik sistemini iptal etmiş gibi görünüyor. Bu proje, 2022 yılından beri konuşuluyordu ancak somut bir adım atılamamıştı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bloomberg'den Mark Gurman; Apple'ın, tüketicilerin her yıl en yeni iPhone'a geçiş yapmalarını sağlayacak olan abonelik sistemini iptal ettiğini açıkladı. Peki bu sistem neydi ve neden iptal edildi?

Mark Gurman, söz konusu projeyi ilk kez 2022 yılında dile getirmişti. iPhone'lar için hayata geçirilmesi planlanan proje, Apple'ın tüketicilere yeni bir abonelik planı sunmasını ve bu plan kapsamında her yıl piyasaya sürülen yeni iPhone modellerine doğrudan geçiş yapılmasını sağlayacaktı. Bugüne dek hakkında hiçbir somut açıklamanın yapılmadığı proje, gereksiz bulunmuş gibi görünüyor.

Düzenleyicilerden korkmuş olabilir

Apple, her yıl yeni iPhone projesini iptal etti

Mark Gurman, Apple'ın bu projeyi neden iptal ettiğine ilişkin tahminlerini paylaştı. Yapılan açıklamaya göre Apple hem olası yazılım sorunlarından kaçınmak hem de düzenleyici baskılarıyla uğraşmamak için bu projeyi iptal etti.

Aslına bakacak olursak bu tür bir proje ABD gibi ülkeler için pek de gerekli değil. Zira şirket, zaten oldukça uygun fiyatlarla tüketicilerin en yeni iPhone'a ulaşmalarını sağlıyor. Ancak Türkiye gibi alım gücünün nispeten düşük ve düzenlemeler nedeniyle akıllı telefon satın almanın zor olduğu ülkelerdeki tüketiciler, böyle bir abonelik sistemi ile avantajlı duruma gelebilirlerdi...

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-12-18/apple-halts-long-running-effort-to-build-iphone-hardware-subscription-service
4
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
0
0
Yorumlar(2)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
11 ay önce
Şu listeye bakıp Hindistan ne alaka diyecek biri varsa zengin firmalar ve kişiler hakkında hiçbir fikri yoktur.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
11 ay önce
Hindistan ne alak demiyoruz ki. Hindistan dediğiniz ülke az bir oranının çok zengin olduğu, geri kalanının fakir ve sefalet çektiği bir ülke. Bizim ülkemizde de toplumda ekonomik olarak bir denge ve yakınlık vardı eskiden, şimdi aynı hindistan gibi ülkelere benzemeye başladık, zenginler daha zengin, fakirler daha fakir, orta sınıf ortadan kalkmış.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .