Apple'dan Bomba Patent: iPhone'ların Arka Kapakları, Efsane Özelliklere Sahip Olabilecek

4
4
2
1
0
Apple'ın iPhone'larla ilgili yeni planları ortaya çıktı. Şirketin aldığı yeni bir patent, arka kapakların değiştirilebilmesini sağlıyor. Üstelik değişen arka kapaklar, çeşitli işlevsellikler sunacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, ilginç bir patent başvurusu yaptı. iPhone'larla ilgili bu patent, telefonların arka kapaklarının değiştirilmesini mümkün kılıyor. Üstelik bu patente göre bir iPhone'un arka kapağı, oldukça işlevsel özelliklerle donatılabilecek.

Apple'ın yeni patentine göre gelecekte piyasaya sürülecek iPhone'lar, değiştirilebilir arka kapaklara sahip olacak. Kullanıcı, kendi ihtiyacına göre istediği bir arka kapağı alıp, iPhone'una takabilecek. Peki Apple'ın özelleştirilmiş kapakları neler sunacak?

Ekstra batarya, kamera ve hatta sağlık sensörleri eklenebilecek

Apple iPhone patent

Apple'ın yaptığı patent başvurusundan alınan bir görüntüye göre kullanıcılar, özelleştirilmiş kapaklarla pek çok işlevselliğe kavuşmuş olacaklar. Mesela dileyen bir kullanıcı, iPhone'unun arka kısmına ekstra batarya ekleyebilecek. Dileyen daha güçlü hoparlör, dileyense arka kısımda küçük bir ekran kullanabilecek. Sadece bunlarla yetinmeyen Apple, kan şekeri ölçüm testlerinin bile iPhone'un arka kapağına entegre edilebileceğini düşünüyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından kabul edilen patentin bir gün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil. Neticede şirketler, düzenli olarak patentler alıyorlar ancak bunların sadece bazıları son kullanıcıya ulaşıyor. Mesela Apple, geçtiğimiz yıl boyunca tam 2.536 patent aldı.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/patent-application-reveals-swappable-rear-panels-for-iphone_id159688
4
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
4
2
1
0