iPhone Tahtını Kaptırdı: İşte ABD'nin Yeni En Çok Satılan Telefon Markası

20
6
2
0
0
ABD'deki telefon satışlarını inceleyen bir araştırma, Apple ve Samsung arasındaki rekabetin ülkede ne durumda olduğunu gözler önüne serdi. Buna göre Samsung, Apple'ın evinde zirveye oturdu.

Apple ve Samsung arasındaki yarış, hız kesmeden devam ediyor. Birkaç ay önce yayımlanan ilk çeyrek verilerinde Samsung’un 60 milyon satış ile dünyada lider olduğu açıklanmıştı. Apple’ın ise %9,6 düşüş yaşayarak ikinci sırada yer aldığını görmüştük.

Şimdi ise Apple’ın evi ABD’den veriler geldi. Uzun yıllardır pazar araştırmaları paylaşan CIRP, Apple ve Samsung’un ABD’deki telefon satışlarını karşılaştırdı. Sonuçlarda Apple için işlerin pek iyi gitmediği görüldü.

Samsung, evinde Apple'ı geçti

Mart 2024’e kadar olan veriler, 12 aylık ABD’deki satışları kapsıyor. Buna göre Samsung, ülkede Apple’ı geride bırakarak önde. Samsung, %38’lik pazar payına sahipken Apple’ın %33’lük paya sahip olduğu görüldü. Motorola %13’ken Google %6, diğerleri ise %10’luk pay aldı. Tam satış sayılarının paylaşılmadığını belirtelim.

Bu sonuçlar tabii ki şaşırtıcı. Ne de olsa ABD, Apple’ın kendi evi. Ancak bu satışlar tüm telefonları kapsıyor. Yani Samsung’un amiral gemisinden bütçe dostu modellere kadar tüm cihazları dahil. Apple ise SE’yi saymazsak sadece amiral gemisi satıyor. Hâliyle bu da Samsung’un daha çok satma ihtimalini güçlendiriyor. Yine de Samsung için ülkede yaygınlaşmak konusunda sevindirici sonuçlar olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung, genel anlamda Apple’ı geçse de CIRP, yeni çıkan amiral gemisi telefon modellerde daha önde olduğunu eklemiş. Yani premium segmentte Apple, ülkede hâlâ önde. Ancak diğer segmentlerden cihazlar dahil edildiğinde Güney Koreli şirket öne geçiyor.

20
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
6
2
0
0