Apple'ın Vision Pro'ya Ne Zaman Yapay Zekâ Özellikleri Ekleyeceği Ortaya Çıktı

2
1
0
0
0
Apple'ın Vision Pro'ya ne zaman yapay zekâ getirmeyi planladığı ortaya çıktı. Bloomberg'den Mark Gurman'ın iddiasına göre Apple Intelligence, cihaza en erken önümüzdeki yıl eklenecke.

Apple, bu ayın başında düzenlediği geliştirici konferansı WWDC 2024 ile üretken yapay zekâ alanına resmen giriş yapmıştı. Şirket, “Apple Intelligence” ismi altında belli iPhone, iPad ve Mac modellerine yapay zekâ özellikleri getireceğini ifade etmişti.

Yapay zekâ özelliklerinin şirketin bu yıl çıkış yapan karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’ya gelip gelmeyeceği konusunda ise bir bilgi paylaşılmamıştı. Apple konusunda en güvenilir kaynaklardan olan Mark Gurman, bugün yayımlanan Power On bülteninde bu konuya değindi.

Apple Intelligence, Vision Pro'ya 2025'ten önce gelmeyecek

Gelen bilgilere göre Apple Intelligence, Vision Pro modellerine eklenecek. Ancak şirket, bunu yakın zamanda planlamıyor. Öyle ki Gurman’ın iddiasına göre Apple Intelligence’ın Apple Vision Pro’ya gelişi, en erken 2025 olacak.

Vision Pro’ya neden bu kadar geç eklendiği konusudna ise kesin bir bilgi yok. Ne de olsa cihaz, M2 işlemciye ve 16 GB RAM’e sahip. Bunlar da Apple Intelligence’ı desteklemesi için gayet yeterli. Bir nedenin kullanıcı deneyimi olabileceği söyleniyor. Rapora göre karma gerçeklik ortamı, yapay zekâ özelliklerinin entegre edilmesi konusunda biraz zorlayıcı olabilir.

Siri başta olmak üzere eklenecek yapay zekâ özellikleri, şüphesiz Vision Pro kullanıcılarının çok işine yarayacaktır. 2025 geldiğinde özelliklerin cihazda kullanımını daha detaylı bir şekilde görebileceğiz.

Apple Intelligence ile gelecek özellikler için:

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0