Akıllı telefonlarımızın batarya kapasiteleri zamanla azalabiliyor ve bu da cihazlarımızın tam şarj ile bir günü dahi çıkaramamasına yol açabiliyor. Bu durumda cihazımızın bataryasını yüksek fiyatlara akıllı telefonun üreticisine değiştirtebileceğimiz gibi üretici tarafından yetkilendirilmemiş bir akıllı telefon servisi ile de değiştirebiliriz.
İkinci yöntemi uygulayanlar için Apple ciddi derecede baş ağrıtacak olayları meydana getirebilecek bir adımı geçtiğimiz hafta içerisinde attı. Yeni iOS 13 beta güncellemesini edinen ve daha önce cihazlarının bataryasını yetkisiz bir servis ile değiştiren kullanıcılar, cihazlarının batarya kapasitesini yetkisiz batarya sebebiyle göremediklerini söyleyen bildirimle karşılaştılar.
Söz alan bir Apple konuşmacısı ise bu özelliğin aslında 1 yıl öncesinden iOS 12 ile ekosisteme dahil edildiği ancak şimdi aktif hâle getirildiğine dikkat çekti. Bunun sebebine açıklama olarak Apple'ın yetkili servis sayısını ABD içerisinde 1.800'e çıkarmış olmasını öne sürdü.
Bütün Best Buy mağazalarını yetkili servis yapmasıyla bu sayıya ulaşan Apple, yetkisiz batarya değişimi gerçekleşen iPhone'ların sahiplerini korumak için bildirim gönderdiğini belirtti.
Buradaki koruma kelimesinde anlatılmak istenen ise bu tür yetkisiz servislerin uygun olmayan parçalar ile batarya değişimi yapması veya tamir gerçekleştirmesi. Bunun sonrasında da cihaza geri dönüşü olmayan hasarların verilebilmesi.
Apple'ın atmış olduğu bu adım için bir kısım kullanıcı olumsuz geri dönütler gerçekleştirirken Apple kullanıcılarının çoğu ise bu kararın yerinde olduğunu belirtiyor zira Apple onayı olmayan bataryaya sahip bir akıllı telefonu cebinizde taşımak, her an patlama ihtimali olan bir cihazla dolaşmaya fazlasıyla benzer.