Arabalarda Neden Benzin Kapakları Farklı Yerde? Tek Bir Tarafta Olsa Daha Kullanışlı Olmaz mıydı?

5
1
1
0
0
Aracınızı yeni aldıysanız veya kiralık araba kullanıyorsanız yakıt kapağının hangi tarafta olduğu bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Peki neden yakıt kapakları arabadan arabaya göre değişiyor ve hepsi aynı tarafta değil?

Gösterge üzerinden kapağın hangi tarafta olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorsunuz ancak bazı durumlarda nerede olduğunu kestirebilmek can sıkıcı olabiliyor.

Bunun tek bir nedeni olmadığı gibi aslında her iki tarafta olmasının da sağladığı bazı avantajlar var.

Yakıt kapaklarının konumu, firmaların tasarım ve üretim süreçlerine bağlı.

yakıt kapakları neden farklı yerde

Bu konuda net bir karar olmadığı gibi her üretici, aracın genel tasarımını göz önüne alıyor ve yakıt kapağını buna göre yerleştiriyor. Bu da üretim hattında kolaylık demek oluyor.

Yakıt kapaklarının yerleşimi, güvenlik açısından da önemli.

Çoğu üretici, sürücülerin yakıt doldururken yoldan uzakta olmamaları için yakıt kapağını sürücü tarafına yerleştiriyor. Bu sayede de sürücüler, trafikten uzakta kalarak güvenli şekilde yakıtlarını doldurabiliyor.

Kapağın olduğu tarafa göre park etmek ve yakıt doldurmak da güvenliği sağlayan etmenlerden biri oluyor.

Bilinçli olmasa da aslında benzin istasyonlarının işleyişi hızlanıyor.

yakıt göstergesi

Yakıt kapaklarının farklı yerde olması sayesinde istasyonlardaki trafik akışı düzenleniyor. Her arabanın yakıt kapağı sağda olsa tüm sürücüler sağ taraftaki istasyonda duraklayacağından yoğunluk olacaktı ve sıra bekleyecekti.

Ancak her iki tarafta olunca da istasyonlarda denge sağlanmış oluyor. Tabii ki bu üreticilerin, istasyonları düşünerek verdiği bir karar değil ancak etkilerine bakınca oldukça mantıklı geliyor.

Size göre sağda veya solda olmasının avantajları neler?

Bilmek isteyeceğiniz diğer konular:

 

5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0