Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı'na geçiş sonrası Atatürk Havalimanı tarifeli ve tarifesiz iç ve dış hat ticari yolcu taşımacılığına yönelik seferlere 7 Nisan'da kapatılmıştı. Bu tarihten sonra Atatürk Havalimanı müstakil kargo, bakım/onarım, genel havacılık, hava taksi, iş uçuşları, devlet uçakları ile yapılan uçuşlar ve otoritenin uygun göreceği trafiklere hizmet vermeye başladı.
Millet Bahçesi hazırlıkları için faaliyetleri sona eren tesislerin ve binaların yıkım ihalesi yapıldı. NTV'den aldığımız bilgilere göre Atatürk Havalimanı'nda bulunan Genel Havacılık Terminali işletimi yüzde 35 ciro payı muhammen bedel üzerinden açık ihale usulü ile 31 Aralık 2020 tarihine kadar kiraya verilmek amacıyla ihaleye çıkarıldı. İlana göre ,haleye katılmak isteyenler 50 bin lira geçici teminat verecek. Talip olanlar 24 Ekim saat 14.00’a kadar ihale şartnamesinde belirtilen belgeleri tamamlayıp DHMİ Genel Müdürlüğü Genel Evrak Birimine verecek. İhale zamanı ve yeri de 24 Ekim saat 14.30’ da DHMİ Genel Müdürlüğü olarak belirlendi.
İş jeti olanlar kullanıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Ağustos 2018 verilerinin verilerine bakacak olursak Türkiye'de 44 hava taksi işletmesinde 202 hava aracı, 76 genel havacılık işletmesinde 362 hava aracı bulunuyor. 114 Türk tescilli iş jeti var. Bazı havalimanlarında -Atatürk Havalimanı da dahil- iş insanlarının, kullanılmadığında hava taksisi olarak kiraya verdiği iş jetleri için kullanılan genel havacılık terminalleri var. Genel Havacılık Terminallerinde, yolcu terminalinden farklı bir bölümde iş jetleri ya da hava taksi ruhsatı ile uçuş yapan işletmelere hizmet veriliyor. Bu terminali kullanan yolcular; güvenlik, gümrük ve pasaport işlemlerini beklemek zorunda kalmadan bu terminalde gerçekleştirebiliyor.
Yıkım ihalesi de tamamlandı
Atatürk Havalimanı arazisinin Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi ve terminal binalarının da kongre ve fuar merkezi yapılması düşünülüyor. Millet Bahçesi’nde ise bahçeler, kıraathaneler, atölyeler, yürüyüş ve bisiklet yollarının olması bekleniyor.