ATP’nin Genç Yetenek Programı CoreTalent Başvuruları Başladı

4
1
1
0
0
Teknoloji şirketi ATP'nin yeni yeteneklere teknik ve sosyal gelişim desteği sunan CoreTalent programına başvurular başladı.

Finans ve konuk ağırlama sektörleri ile dijital dönüşüm alanında kurumsal şirketlerin ihtiyaç duyduğu yaşamsal öneme sahip platform, yazılım ve hizmetleri geliştiren teknoloji şirketi ATP, CoreTalent Genç Yetenek programı için aday başvurularını kabul etmeye başladı.

Firma, yenilikçi teknolojilerini rekabet ve maliyet avantajına dönüştürecek genç yetenekleri geliştirip, bu programla kadrolarına entegre etmeyi hedefliyor. Dokuz ay sürecek program kapsamında yeni yeteneklerin hem sosyal hem de teknik anlamda gelişimine destek olunacak. Webtekno olarak CoreTalent programı hakkında Ata Grubu Teknoloji Şirketleri CHRO’su Seda Erdem Yılmaz ile konuştuk.

Öncelikle Seda Erdem Yılmaz ile tanışalım:

seda erdem yılmaz

“Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve İşletme bölümleri çift ana dal programından onur derecesiyle mezun oldum. Daha sonra, Fulbright bursuyla ABD’de Tulane Üniversitesi’nde MBA derecesini tamamladım.

Ernst & Young, Peppers & Rogers ve PwC gibi danışmanlık şirketlerinde hem ABD hem de Türkiye’de strateji ve yönetim danışmanlığı faaliyetlerinde bulunduktan sonra, Ata Holding’e Stratejik Planlama Müdürü olarak 2012 yılında katıldım. 2017 yılında Başkanlık Ofisi Direktörlüğüne atandım. 2022 yılından bu yana da ATA Grubu Teknoloji şirketleri CHRO’su olarak görev alıyorum."

CoreTalent programını anlatabilir misiniz?

coretalent

“Yeni nesil yeteneklere sahip, donanımlı genç çalışanları ATP bünyesine katmak için hazırlanan CoreTalent, 2017 yılında başladı ve bir MT programı olarak tasarlandı. Yetenek Geliştirme programımızın yeni dönemi için adayların başvurularını almaya başladık. "CoreTalent" Genç Yetenek Programımız 9 ay süre ile katılımcıların gerçek yazılım projelerinde deneyim sahibi olabileceği bir gelişim yolculuğu ve kariyer fırsatları sunacak. Geçen yıl 13 adayı kabul ettiğimiz programda bu yıl 15 kişiyi hedefliyoruz.

Adaylar programa nasıl başvuracak? Hangi şartlar aranıyor?

"Üniversitelerin Mühendislik veya Matematik-İstatistik gibi sayısal bölümlerinden yeni mezun, 3. veya 4. sınıf öğrencisi adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.”

Başvurular, CoderSpace.io üzerinde açılan program sayfasından yapılabiliyor. Başvurular için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Program hangi aşamalardan oluşuyor?

“Adaylar, gelişim yolculuğu kapsamında 9 ay boyunca alanında deneyimli profesyonel ekipler eşliğinde gerçekleştirilecek teknik eğitim, yetkinlik programı, proje sunumlarını içeren workshoplar, rotasyon değerlendirmesi, lider buluşmaları ve mentorluk ile desteklenecekler. 

Programı tamamlayan katılımcılar, böylece kariyerlerinde bir adım öne geçecekler. Adaylar, eğitim ve gelişim süreçlerini ilerleten bu deneyim yolculuğunun ardından ATP, Fiyuu ve Tıklagelsin şirketlerimizde en uygun birimlerde rol almaya başlayarak, programın ilk günü olan 5 Temmuz tarihinden itibaren ailemizin üyesi olacaklar.”

Adaylar neden CoreTalent programına başvurmalı?

“Programa katılacak adaylar, 9 ay boyunca yeni ve gerçek projelerde çalışma fırsatı, deneyimli mentörlerle potansiyelini keşfetme yolculuğu, inovasyon projesinde yer alma ve proje mentörüyle yaratıcılıklarını ilerletme olanağı bulacaklar. Softskill ve teknik eğitimlerle kendilerini daha da geliştirebilecekler.

GPTW Türkiye Enstitüsü tarafından yapılan bağımsız değerlendirmeler sonucunda, bu yıl yüksek güven kültürünü gösteren "Harika İş Yeri" kriterlerini sağlayan ve "Great Place To Work" sertifikasına sahip, en büyük teknoloji şirketlerinden birinde görev alma olanağına kavuşacaklar. Uzman yardımcısı olarak kadrolu şekilde, ATP, Tıklagelsin ve Fiyuu şirketlerinden birinde çalışmaya başlayacaklar.”

Borsa İstanbul’da işlem gören, halka açık bir şirket olan ATP, çatısı altında bulunan Tradesoft, Zenia ve ATP Dijital markalarıyla müşterilerine hizmet veriyor.

4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0