Bakandan, 85 Milyon Kimlik Bilgisinin Çalındığı İddiası Hakkında Açıklama Geldi

35
6
0
0
0
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun, vatandaşların kimlik bilgileri dahil verilerinin sağlık sistemi üzerinden sızdırıldığını doğruladığı haberlerine yalanlama geldi.

Geçtiğimiz gün sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde Free Web Turkey tarafından ortaya atılan bir iddiada 108 milyon yurttaşın verilerinin çalındığı öne sürüldüğünü aktarmıştık. İddiaya göre söz konusu verilerin çalınmasıyla ilgili olarak hükümet, Google ile iş birliği yapmaya da çalışmıştı.

Bugün, konuyla ilgili olarak yeni ve çarpıcı bir açıklama gelmişti. T24'ün haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun, konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soru üzerine bir veri sızıntısı yaşandığını doğruladığı iddia edilmişti. Bakan Uraloğlu'nun konuyla ilgili açıklamasının şu şekilde olduğu açıklanmıştı:

"Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi."

İletişim Başkanlığından yalanlama geldi

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise böyle bir durum olmadığı, verilerin sızdırılmadığı ve Bakan'ın sözlerinin de yanıltıcı şekilde manipüle edildiği belirtildi.  

açıklama 

Kaynak : https://www.t24.com.tr/haber/chp-li-bulut-bakan-uraloglu-85-milyonun-kimlik-bilgilerinin-calindigini-dogruladi,1183702
35
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
6
0
0
0