Bethesda, son 25 yıldır piyasaya süreceği ilk orijinal RPG oyunu olacak Starfield'ın çıkış tarihini E3 2021'e resmen duyurdu. 'Uzayda Skyrim' olarak nitelendirilen oyun, oyunseverlerde heyecan yaratmayı başarsa da bu heyecan, oyunun Xbox ve PC oyuncularına özel olacağının ifade edilmesiyle yerini öfkeye bıraktı.
Bethesda'nın pazarlama bölümü patronu olan Pete Hines, kısa süre önce vermiş olduğu bir röportaj ile PlayStation sahiplerinin yaşamış oldukları hayal kırıklığını anladığını ifade ederken; oyunun 'Xbox özel' olmasından dolayı özür diledi.
"Yaptığımız işlerin hayranıysanız ve yaptığınız bir oyun artık platformunuzda bulunmuyorsa mutsuz ve kızgın olmanızı anlıyorum" diyen Hines, "PlayStation 5 hayranlarının çekincelerini 'Ben de bir PlayStation 5 oyuncusuyum' demekten başka nasıl giderebileceğimi bilmiyorum. Üzgünüm, gerçekten söyleyebileceğim tek şey 'özür dilerim' çünkü bu durumun insanları kızdırdığından eminim ancak bu konuda yapabileceğim bir şey yok" dedi.
Starfield tanıtım videosu