Kripto para piyasalarının çok ciddi krizlerle çalkalandığı 2022 yılında Binance, dünyanın en büyük kripto para borsası olarak kullanıcı odaklı geliştirmelerini sürdürdü. Resmi olarak ülkemizde de hizmet veren borsanın uygulama tasarımlarından NFT, güvenlik önlemleri ve özellikle de Web3 alanında önemli geliştirmeler yaptı.
Binance NFT, geçtiğimiz yıl haftalık 600 bin kullanıcıya ulaşarak 2,5 milyon NFT’nin listelendiği bir pazar yeri oldu. Ayrıca doğrulanmış her kullanıcının kendi eserlerini bu pazaryerinde NFT olarak satışa çıkarmasına imkan tanındı. Bu yeniliklerle birlikte sıradan bir alım-satım deneyiminin ötesine geçen Binance, merkeziyetsiz finans (De-Fi) yeniliklerini, bu yıl da sürdürecek.
Binance, Web3’ün herkesin erişimine uygun hale getirmeye devam ediyor:
Binance, geçen yıl da kullanıcı odaklı bakış açısının, çalışmalarının merkezinde yer aldığını gösterdi. Bu kapsamda Binance Pay, 70 farklı pazardaki kullanıcıların kripto varlıklarını kullanarak, itibari para göndermesine imkan tanıdı. “Trust Wallet” entegrasyonunun yanı sıra mobil cihazlardan kripto bakiyesi ekleme imkanı sağlandı. Binance uygulamasında yer alan pazar bölümü de kullanıcıların cep telefonlarına para yüklemesine ve DeFi hizmetlerine erişmesine olanak tanıyan bir yapıya büründü. Ayrıca Binance, bu yıl çalışmalarını ağırlıklı olarak Web3'ü farklı seviyelerde kripto deneyimine ve teknolojik bilgiye sahip, geniş bir kullanıcı yelpazesi için basitleştiren projelere ayırdı.
Görüş dostu palet kullanıma sunuldu:
Ulusal Göz Enstitüsü’ne göre dünyada yaklaşık 300 milyon insan renkli görme bozukluğuna sahip. Binance bu rapora göre, en yaygın renk bozuklukları tipik bir alım satım ara yüzündeki en önemli iki renk olan kırmızı ve yeşilin tonlarını içerdiğini tespit etti. Buna göre Binance alım satım ara yüzünün herkes tarafından kullanılabilmesi için kırmızı/yeşil paleti, daha görüş dostu bir mavi/turuncu düzenlemeyle değiştirdi ve yeni bir renkli görüş bozukluğu paletini kullanıma sundu.
Doğrulama önlemleri güncellendi:
Binance, 2022’de kullanıcıların platforma sorunsuz katılabilmesi ve farklı bölgelerdeki yasal düzenlemelere uyum sağlamak için doğrulama önlemlerini güncelledi. Şirket, dokuz yeni ülkede, kullanıcıların belge yüklemeden kimliklerini doğrulamasına imkan tanımak için sistemlerini devlet veri tabanları ve güvenilir hizmet sağlayıcılarla entegre etti.
Tüm bunlarla birlikte kullanıma 2021’de sunulan Binance NFT’de haftalık 600 binin üzerinde kullanıcıya, listelenmiş 2,5 milyon NFT'ye ulaşıldı ve spor, müzik ve eğlence alanında öncü isimlerle iş birliği yapıldı. Şirket, en az iki takipçisi olan doğrulanmış her kullanıcısına, Binance NFT'de eserlerini çıkarma imkanı da sağladı. Bu güncellemelerden bu zamana kadar yaklaşık 100.000 NFT çıkarıldı ve bu NFT'ler 40 milyon USDT'nin üzerinde işlem hacmi yarattı.
Yalnızca alım satım deneyimi sunmakla kalmayan Binance, Staking de dahil, getiri kazandıran geniş bir ürün yelpazesine sahip. Şirket, bu bağlamda bir kripto geri ödeme programını da başlatarak, en popüler Binance Earn ürünlerinden bazılarını basitleştirmek için adımlar attı. Ayrıca Binance kilitli Staking ürünlerini çeşitli ürünlerle “Kolay Kazanç” adlı bir platformda birleştirdi. 2021’de kurulan Otomatik Yatırım ise az riskten hoşlanan, kripto birikimini büyütmek adına dolar maliyeti ortalaması (DCA) yaklaşımını tercih edenler için en popüler yatırım ürünlerinden biri olmayı geçen yıl da sürdürdü.
Binance hakkındaki yenilikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın.