BMW'nin Telefonlarınızı Araba Anahtarına Dönüştüren Özelliği Android'e Geldi: Hangi Telefonlarda Kullanılabilecek?

5
2
0
0
0
BMW, telefonlarınızı araba anahtarına dönüştüren Digital Key Plus özelliğinin Android kullanıcıları için de geldiğini duyurdu. Hangi telefonlarda kullanılabileceği de açıklandı.

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden biri olan BMW, geçtiğimiz yıllarda kullanıcıların telefonları aracılığıyla araçlarına erişmesini sağlayan “Digital Key Plus” isimli özelliğini duyurmuştu. Telefonları ve akıllı saatleri anahtara çeviren bu özellik, 2021 yılında çıktığında Apple ürünleri için erişilebilir olmuştu.

Şirket, bugün kullanışlı özelliğin nihayet Android işletim sistemi için de geleceğini duyurdu. Açıklamalara göre Android 13.1 ve üzeri telefona sahip kullanıcılar bu özelliği kullanabilecek. Ayrıca özelliğin kullanılacağı araçların, Kasım 2022’den sonra üretilmiş olmasının gerektiğini de ekleyelim. Otomobil devi, ilerleyen zamanlarda gelecek bir güncellemeyle daha erken üretilen araçlar için genişletileceğini de söylüyor.

Hangi Android telefonlarda yer alacak?

Digital Key Plus özelliği, My BMW uygulaması üzerinden Google Pixel ve Samsung Galaxy cihazlarından erişilebilir olacak. Özelliğe erişebilecek telefonların listesi ise şu şekilde;

Samsung

  • Galaxy S23+ / S23 Ultra
  • Galaxy S22+ / S22 Ultra
  • Galaxy S21+ / S21 Ultra
  • Galaxy Z Fold4
  • Galaxy Z Fold3
  • Galaxy Note 20 Ultra

Google

  • Pixel 7 Pro
  • Pixel 6 Pro

Telefonları araba anahtarına çeviren Digital Key Plus neler sunuyor?

BMW’nin geleneksel anahtarların yerini telefonlara bırakmasını sağlayan Digital Key Plus özelliği, ultra geniş bant (UWB) dijital radyo teknolojisini kullanıyor. Bu özellik, aslında geleneksel anahtarlara benzer işlevlere sahip. Digital Key Plus sayesinde aracın yanına gittiğinizde telefonu cebinizden çıkarmanıza gerek kalmadan kapılar açılıyor, uzaklaştığınızda ise kilitleniyor.

Öte yandan My BMW uygulaması yoluyla da aracı kontrol etmek mümkün. Buradan kapıları kilitleme veya açma, bagajı açma ve sıcaklığı belirleme gibi birçok işlev yerine getirilebiliyor. Ayrıca uygulamanın ana sayfasından her bir özelliğin durumunu da kontrol edebiliyorsunuz. Hatta özellik sayesinde telefon, şarjı bittikten beş saat sonraya kadar anahtar görevi görmeye devam edebiliyor.

Kaynak : press.bmwgroup.com/usa/article/detail/T0414019EN_US
5
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
0
0
0