BMW, Sevilen SUV'u X4'ün Fişini Çekiyor: Yakında Üretimi Sonlandırılacak!

3
0
0
0
0
BMW, sevilen SUV'u X4'ün fişini çekmeyi planlıyor. Bunun nedeni ise X2'nin ikinci nesliyle iyice büyümesi ve artık X4'e gerek kalmaması.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Almanya merkezli BMW, birçok farklı segmentten otomobiliyle karşımıza çıkıyordu. Çok tercih edilen SUV modellerinden olan X4 de bunlardan biriydi. Araç, 2014’ten beri yollardaydı.

Ancak gelen haberler, BMW X4’ün yakında fişinin çekilebileceğini gösterdi. Motor1’in İtalya’dan edindiği bilgilere göre şirket, Mercedes GLC Coupe’un rakibi olan modeli emekliye ayıracak.

X2, X4'e gerek kalmamasını sağladı

BMW, geçen yıl iyice büyüyen ikinci nesil X2’yi bizlerle buluşturmuştu. X2’nin bu hâli almasının ardından da X4’ün şirketin iyice kalabalıklaşan SUV modelleri arasında yerini alıp almaya devam edip etmeyeceği merak konusu olmuştu. Yeni açıklama beklenenin gerçekleştiğini gösterdi.

Yani anlayacağınız X2’nin büyümesi ve her açıdan birbirine benzemeleri, X4’e artık gerek kalmamasına neden oldu ve BMW’nin böyle bir karar almasını sağladı. Alman otomobil devi, X4’ün iptaline üzülecek olanların X3’e yönelebileceğini belirtiyor. X3, şirketin 2023 yılında en çok satan modeli olmuştu ve müşterilerden büyük beğeni toplamıştı. Bu nedenle pek fazla insanın X4’ü özleyeceğini düşünmüyoruz.

X4’ün üretiminin ne zaman sona ereceğine dair henüz bir bilgi paylaşılmadı. Ancak tahminler çok da uzak olmadığı yönünde. Bunlara ek olarak X4 bitse de ilerleyen yıllarda tamamen elektrikli iX4 isminde bir modeli görebileceğimizi de söyleyelim.

Kaynak : https://tr.motor1.com/news/725545/bmw-x4-model-veda-ediyor/
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0