Boeing’in İnsansız Yakıt Drone’u MQ-25 İlk Test Uçuşunu Tamamladı

8
4
2
1
1
Boeing, Ağustos 2018’de Amerika Birleşik Devletleri Donanması ile “insansız yakıt drone’u” için anlaşma imzalamıştı ve sonunda drone test uçuşunu tamamladı. Proje tamamlandığı zaman bu hava araçlarından ABD Donanması için dört adet üretilecek.

Boeing, geçtiğimiz senenin ağustos ayında Amerika Birleşik Devletleri Donanması ile 805 milyon dolarlık bir kontrat imzalayarak insansız uçan araçlar üretmek üzerine anlaşmıştı. Boeing’in üretimini üstlendiği otonom yakıt uçağı, bugün ilk deneme uçuşunu başarıyla tamamladı. Kalkış testini başarıyla geçen uçak, havada biraz süzüldükten sonra iniş testini de başarıyla gerçekleştirdi.

Şirketin söylediğine göre test uçuşu iki saat sürdü. Uçağın rotası önceden belirlendi ancak uçağın bazı temel işlem ve işlevlerini kontrol etmesi amacıyla birkaç Boeing pilotu ekibe dahil edildi. Testler ise St. Louis Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

Hava mühendisliğindeki gelişmelere öncü olacak

Boeing MQ-25

Boeing, geliştirdikleri bu uçağın gelecek nesildeki hava mühendisliği gelişmelerine öncü olacağını belirtiyor. Boeing MQ-25 Program Yöneticisi Dave Bujold, “MQ-25’i gökyüzünde süzülürken görmek, Boeing ve Donanma takımlarımızın emeklerinin karşılığını bizlere gösteriyor. Bu yapılan test uçuşu, uçağın güvenilirliğinin ve Donanma’nın gereksinimlerini karşılayabileceğinin harika bir kanıtı” açıklamalarında bulundu.

Donanma, bu insansız drone’ları bir savaş sırasında avcı uçaklarına yakıt ikmali yapılması amacıyla ordusuna katmayı planlıyor. Donanmanın en fazla iki yıl içerisinde insansız yakıt drone’u MQ-25'lere sahip olması bekleniyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/boeing-mq-25-unmanned-refueler-drone-completes-its-first-test-flight-20592478/
8
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
1
1
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
5 yıl önce
Bizimkiler kesinlikle bunu alır Karadenizde yangın söndürme işlerinde kullanırlar.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
süper bir fikir. inşaallah bunu yazdığını gören birileri olurda bu fikri kullanırlar..
5 yıl önce
Sanki abd bu ürünleri pahalı yapıyor. Diğer ülkeler daha az para ile aynı veya yaklaşık şeyleri yapabiliyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
5 yıl önce
İşte fikir buna denir
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .