BuzzFeed, Toplu İşten Çıkarma Akımına Katılıyor: BuzzFeed News Kapanacak

4
0
0
0
0
Tartışmalarla gündeme gelen BuzzFeed News, CEO Jonah Peretti'nin "daha iyi yönetebilirdim" demesinin ardından ekonomik sorunlar nedeniyle kapatılacak.

Medya ve eğlence şirketi olan BuzzFeed, çalışanlarının yüzde 15’ine denk gelen kısmını işten çıkarıyor. Edinilen bilgilere göre BuzzFeed yoluna devam ederken, BuzzFeed News ise kapanacak. CEO Jonah Peretti, şirket personeline gönderdiği e-postada bu işten çıkarmaların "iş, içerik, teknoloji ve yönetici ekiplerinde” olacağını belirtti.

Şirketin İnsan Kaynakları departmanı işten çıkarmalardan etkilenen çalışanlara ulaşılıyor ancak BuzzFeed News'in iş kayıpları News Guild ile yeniden müzakere ediliyor. CEO Peretti, işten çıkarmaların neredeyse her bölümü etkileyebileceğini söyledi.

“Çok daha fazla gelir elde etme potansiyelimiz vardı”

Bir NYT muhabiri, sosyal medyada CEO Jonah Peretti'nin bir notunu paylaştı. Paylaşılan notta Peretti “Son birkaç yılda sayamayacağım kadar çok zorlukla karşılaştık. Bunlar arasında bir pandemi, daha az sermaye sağlayan zayıflayan bir SPAC piyasası, bir teknoloji durgunluğu, zorlu bir ekonomi, gerileyen bir borsa, yavaşlayan bir dijital reklam piyasası ve devam eden izleyici ve platform değişimleri var.

Ancak şunu da açıkça ifade etmek istiyorum: Bu şirketin CEO'su olarak bu değişiklikleri daha iyi yönetebilirdim ve liderlik ekibimiz bu koşullara rağmen daha iyi bir performans sergileyebilirdi. Makro ortam zor, ancak geçtiğimiz 12 ay boyunca sağladığımızdan çok daha fazla gelir elde etme potansiyelimiz vardı.” diye konuştu.

Şirketin işgücünü azaltması, Apple dışındaki büyük teknoloji firmalarının da benzer şekilde toplu işten çıkarmalar yaptığı bir dönemde gerçekleşiyor.

4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0