BYD'nin Türkiye'ye 1 Milyar Dolar Yatırımla Fabrika Kuracağı İddia Edildi: Ama...

2
2
0
0
0
Bloomberg, BYD'nin Türkiye'de 1 milyar dolarlık yatırım ile fabrika kuracağını iddia etti. Bu iddia, bir süredir gündemdeydi. Ancak Emre Özpeynirci, Bloomberg'in iddialarını yalanlayarak "Henüz kesin bir şey yok." dedi.

Dünyaca ünlü haber kaynağı Bloomberg, bugün Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Konuya aşina olan ancak isimleri açıklanmayan Türk yetkililere dayandırılan bu habere göre Çinli otomobil devi BYD, Türkiye'de fabrika kurmaya karar vermişti. İddiaya göre BYD, bu fabrika için 1 milyar dolarlık yatırım yapacaktı.

Aslına bakacak olursak BYD, bir süredir Türkiye'ye fabrika kuracağı iddiaları ile gündemde. Ancak bu konuyla ilgili somut bir adım atılmadı. Öte yandan; firmanın Macaristan'a fabrika kurmak için kolları sıvamış olması, Türkiye olasılığının düştüğünün düşünülmesine yol açmıştı. Ancak Bloomberg, bunun tam aksini iddia ediyor. Bloomberg kaynaklarına göre BYD'nin Türkiye planları, 8 Temmuz Pazartesi günü bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

Fabrikanın Manisa'ya açılacağı iddia ediliyor

BYD Türkiye fabrika kuracak

Bloomberg tarafından gündeme getirilen iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü Manisa'ya gidecek. Burada, BYD'ye tahsis edilen fabrika arazisi için görüşme gerçekleştirilecek. İşte BYD'nin Türkiye'ye kuracağı fabrikanın kamuoyu ile paylaşılmasının da bu etkinlik sırasında olacağı ifade ediliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da BYD'nin Türkiye'ye fabrika kurabileceğini söylemişti:

Ancak...

Gazeteci Emre Özpeynirci, bu iddianın gerçeği yansıtmıyor olabileceğini söyledi. İsim vermeden yetkili isimlerle görüştüğünü söyleyen Özpeynirci, konuyla ilgili herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Yani Türkiye, BYD için masadaki seçeneklerden bir tanesi ancak somut bir anlaşmaya varılmadı. Emre Özpeynirci'nin açıklaması şöyle:

Kesin bir şey yok!

Yetkililerle konuştum, durum şu;

Kesin bir şey yok, bugüne kadar ki durum aynen devam ediyor. Yani görüşmeler sürüyor.

İnşallah yatırım gelir tabii ama anlaşılıyor ki daha belli değil.
2
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
0
0
0