Meta Ray-Ban'a ChatGPT-4o ve Kameralı Rakip: Solos AirGo Vision

2
1
0
0
0
Akıllı gözlük pazarına yapay zekâ özelliklerini kullanabilmeyi sağlayan, kameralı yeni bir model geliyor.

Akıllı gözlükler, genel anlamda akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojiler kadar popüler olmadı ancak pek çok firma bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan yapay zekâ sesli asistanı ve eller serbest kamera kayıt hizmeti sunan bir akıllı gözlük istiyorsanız piyasada çok fazla seçenek bulunmuyor. Meta Ray-Ban akıllı gözlüklerin domine ettiği bu alana şimdi Solos da AirGo Vision ile giriş yapıyor. 

Solos AirGo Vision, Solos'un diğer cihazlarında da gördüğümüz değiştirilebilir çerçeve sistemine de sahip olacaklar. Böylece kameralara izin verilmeyen bir yere girerken gözlükleri tamamen çıkarmak yerine sadece kameraları çıkarmak yeterli olacak. Ek çerçevelerin fiyatları 89 dolar ile 129 dolar arasında olacak. 

Yapay zekâ ile donatıldı

solos go

AirGo Vision, LED ışıklarla e-posta ya da arama geldiğinde haber verecek. Ayrıca firmanın iddiasına göre bu akıllı gözlük Google Gemini ve Anthropic'in Claude AI modeli ile entegre olabilecek. Akıllı gözlük ayrıca sorulara sesli olarak cevap verecek. AirGo Vision, ChatGPT-4o ile gelecek. 

Henüz çıkış tarihi belli olmayan akıllı gözlüğün fiyatının ise 249,99 doların üstünde olacağı neredeyse kesin zira kamerasız versiyonun fiyatı bu. Meta Ray-Ban gözlüklerin fiyatları 299 dolardan (9 bin 788 TL) başlıyor. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2024/6/28/24188457/solos-airgo-vision-glasses-chatgpt-ray-ban-meta-competitor
2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0