Yapay zeka ile ilgili çalışmalar yapan OpenAI, geçtiğimiz günlerde ChatGPT isimli yeni bir sohbet botu yayınladı. Bu yapay zeka, karşısındaki ile mesajlaşabiliyor, şiir, makale veya ödev yazabiliyordu. Son günlerde herkesin dilinde olan yapay zeka, şimdiyse dikkat çeken bir gelişme ile karşımızda.
ChatGPT ile ilgili yaptığımız tüm testlere buradan ulaşabilirsiniz.
"ChatGPT'nin yazdığı yazıların insanlara aitmiş gibi görünmesini istemiyoruz"
ChatGPT yayınlandığı günden beri etik tartışmalarının da odağında. Pek çok kişi, bu yapay zekanın kopya çekmek, kötü amaçlı yazılım geliştirmek veya bir kişinin hiç de bilgisinin olmadığı bir alanda makale yazmak için kullanılabileceğine inanıyor. İşte geliştirilmekte olan araç, bu tartışmalara nokta koyabilir.
Kriptografi yöntemi kullanılacak
ChatGPT, dünyanın ilk yapay zeka destekli mesajlaşma botu değil. Haliyle filigranlama işlemi de ilk kez ChatGPT için yapılmayacak. Ancak OpenAI, bu noktada biraz farklı düşünüyor. Ekip, filigranlama için kriptografi yönteminden faydalanacağını belirtiyor. Bu yöntem önceki botlarda tercih edilmemişti.
Filigran kararı da sektörü ikiye böldü!
OpenAI'den gelen açıklamalar sonrası, sektör kaynaklarından yeni açıklamalar geldi. Bir kesim, filigran kararının yerinde olduğunu ve bunun yapay zekaya daha fazla güvenilmesini sağlayacağını söyledi. Başka bir kesim ise tek başına filigran yönteminin yeterli olmayacağına inanıyor. Bu görüşe göre ChatGPT için çok daha geniş kapsamlı çalışmalar yapılmalı ve temel seviyede bilgi sahibi olan bir kullanıcı bile, söz konusu içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu bilmeli...
ChatGPT ile ilgili test videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz: