ChatGPT'nin Artık Gözleri ve Kulakları Var! Sesli Soru Sorulabilecek, Görsel Yüklemek Mümkün Olacak!

12
1
0
0
0
ChatGPT'nin Artık Gözleri ve Kulakları Var! Sesli Soru Sorulabilecek, Görsel Yüklemek Mümkün Olacak!
OpenAI, ChatGPT'ye kullanıcıları sevindirecek yenilikler geleceğini duyurdu. Artık ChatGPT'ye görsel yükleyerek veya ses kaydederek soru sorabileceksiniz.

OpenAI’ın sohbet botu ChatGPT, ne sorarsanız sorun yanıt verebilmesiyle son bir yıldır tüm dünyanın gündemindeydi. OpenAI, bugün yaptığı bir açıklamayla popüler yapay zekâ aracının yeteneklerinin artacağını duyurdu.

Şirketin açıklamalarına göre ChatGPT, artık görme, duyma ve konuşma yeteneklerine sahip olacak. Yani sohbet botuna fotoğraf gönderebilecek ve sesli yanıt alabileceğiniz sesli sorular yöneltebileceksiniz.

Yeni özellikler, ilk başta ücretli kullanıcılara gelecek, daha sonra herkes için sunulacak

*Videoyu görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın.

ChatGPT, ses kaydederek bir soru yönelttiğinizde bunu metne dönüştürerek bir cevap oluşturacak. Daha sonra bu cevabı da sese geri dönüştürerek size aktaracak. OpenAI’ın paylaştığı videodan görülebildiği gibi özellik, sohbet botunun Siri, Alexa ve Google Asistan gibi sesli asistanlar gibi hissettirmesini sağlayacak. Tabii OpenAI’ın teknolojilerini düşündüğümüzde, çok daha iyi cevaplar geleceğini söylemek mümkün.

OpenAI'ya göre yeni metinden konuşmaya çevirme modeli, yalnızca metinlerden ve birkaç saniyelik örnek konuşmadan insan benzeri ses üretebilecek. Kullanıcılar da ChatGPT'nin beş farklı sesi arasından seçim yapabilecek.

*Videoyu görüntüleyemiyorsanız buraya tıklayın

Google Lens’i andıran diğer özellik ise görsel yükleyerek soru sormak. İstediğiniz bir görseli ChatGPT’ye yükleyebilecek ve onun hakkında sorular sorabileceksiniz. Şirketin paylaştığı videoda nasıl çalışacağı görülebiliyor. Ayrıca uygulamanın çizim aracıyla fotoğrafların üzerine çizimler yapmak da mümkün olacak. Bu şekilde de daha net bir şekilde sorularınızı sohbet botuna yöneltebileceksiniz.

Tabii ki görsel arama bazı riskleri de beraberinde getiriyor. İnsanların fotoğraflarının yüklenmesi de bunlardan biri. OpenAI, ChatGPT’nin insanlar hakkında analiz ve yorum yapmasına kısıtlama getirdiğini söylüyor. Yani sohbet botu, bir insanın fotoğrafı yüklendiğinde sorun oluşturabilecek yorumlar yapmayacak.

OpenAI, yeni özelliklerin iki hafta içinde ücretli kullanıcılara geleceğini söylüyor. Tüm kullanıcılar için ise bu tarihten kısa bir zaman sonra sunulacağını belirtiyor.

12
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
0
0
0
Yorumlar(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Popüler Yorumlar
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Sansasyonel masa başı fartastik bir kurgu.
"Kimse bu genç kız kalıntılarının kime ait olduğunu bilmiyordu ancak bir farklılık olduğu kesindi." Bu ifade roman tarzı, bilimsel değil.
Bu araştırmayı yapan bilim insanları uzayda mı yaşıyor? Hangi ülkede, hangi üniversite veya bilimsel kuruluş tarafından yapılan bir açıklama?
Yapay zekanın bilgisayar ortamında yaptığı gen karşılaştırmasıyla insanlarla kafa bulmak için yaptığı bir geyik muhabbeti mi. İnsanın köken bilim araştırması yapay zeka desteğiyle yapılıyorsa yapay zeka, insandan daha zeki olduğunu kanıtlamak için asparagas açıklamalar yapabilir.
Bugün bankalar, telekomünikasyon şirketleri ve internet alışveriş siteleri müşteri ilişkilerinde yapay zeka kullanıyor. Soruyu anlamayan ve şablon yanıtlar veren yapay zekaya "Geri zekalı mısın" diye kızıyorum, "kalbimi kırıyorsun" diye yanıt veriyor. Kalbi de varmış yapay zekanın diye gülüyorum.
Bu yapay zeka sonunda eline sopayı alıp, kendi işini kendisine bedavaya yaptırmaya çalışan insan soyunu uzayın kara deliklerine süpürecek gibi görünüyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Resimdeki "kız" mı?
Yanıtla
-1
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
hz adem
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
:AD:SA:DA aklıma sokak röportajında bi akpli amcanın örnek verirken geleceği değil de hz. ademden örnek vermesi aklıma geldi.
2 yıl önce
bİZ MaYMun LaRdaN GelDİk yeğğeenimm
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
Şimdi islamla evrimin kavga ettiğini göreceksiniz
Yanıtla
-2
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .