ChatGPT İçin Bir Makalenin Yapay Zekaya mı Yoksa İnsana mı Ait Olduğunu Analiz Eden Araç Geliştirildi!

3
0
0
0
0
Metin oluşturma odaklı yapay zeka ChatGPT için yeni bir araç geliştirildi. ChatGPT'nin yapımcısından gelen bu araç, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa bir insan tarafından mı yazıldığının anlaşılmasını sağlıyor. Ancak aracın başarı yüzdesi şimdilik düşük.

Makale ve oyun yazdırma gibi özelliklere de sahip olan yapay zeka ChatGPT ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yapay zekanın arkasındaki ekip olan Open AI, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa gerçek bir insan tarafından mı yazıldığını tespit etmeye yarayan ücretsiz bir araç tanıttı. ChatGPT için hesap oluşturan herkes, bu ücretsiz araca erişim imkanı yakalayacak.

"Sınıflandırıcı" olarak isimlendirilen bu yapay zeka aracı, oldukça basit bir kullanım imkanına sahip. Kullanıcı, bir makaleyi taratıp, sonucu öğreniyor. Open AI ekibi, ücretsiz hizmetten etkili sonuç alınması için test edilen makalenin 150-200 kelime, minimum 1.000 karakter aralığında olması gerektiğini beyan ediyor. Ancak şirkete göre yine de Sınıflandırıcı'ya güvenmemek gerekiyor.

Sınıflandırma aracının başarı oranı yüzde 26 (şimdilik)

Chat GPT

Open AI tarafından yapılan açıklamalarda, Sınıflandırma aracının başarı oranının şimdilik yüzde 26 seviyesinde olduğu belirtildi. Yapay zeka tarafından oluşturulan bir metnin bir iki değişiklikle özgün hale getirilebileceğini hatırlatan Open AI, çocuklar tarafından yazılan veya İngilizce olmayan makalelerde de yanlış sonuçlar alınabileceğini ifade ediyor. Ekip, Sınıflandırma aracının daha iyi sonuçlar vermesi için çalışmaya devam edecek.

Sınıflandırıcı'nın yayınlanması, ChatGPT ile ilgili tartışmaların devam ettiği bir dönemde oldukça önemli. Zira bu yapay zeka ile yazılan makalelerin editörleri işinden edebileceği tartışmaları var. Ayrıca CNET gibi bazı internet siteleri yapay zeka tarafından yazılmış metinleri çoktan servis etmeye başladı. Makaleyi kimin yazdığının anlaşılmasını sağlayacak sağlam bir araç, pek çok tartışmanın geride kalmasını sağlayacaktır.

Open AI'nin Sınıflandırıcı aracına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/2023/1/31/23579942/chatgpt-ai-text-detection-openai-classifier
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0
Yorumlar(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
2 yıl önce
Lisede az mı yaptık internetten kopyalar kendi cümlelerimizle yeniden yazardık yeni makaleleri düzenlemek zor olmasa gerek. Beyin bedava
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
olesore
2 yıl önce
Şimdilik işe yaramadığını söyleyebilirim ki zaten yukarıda da doğruluk oranından bahsedilmiş. Kabul edilmiş ancak henüz yayınlanmamış makalelerimin giriş kısımlarını denedim ve muhtemelen yapay zeka ile oluşturulduğunu söyledi :) O halde ben bir yapay zekayım
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
amma abarttılar şu chatgbt yi. aklı başında bir insan zaten okuduğunda anlar, o kadar mükemmel bir insan gibi iş çıkartmıyor ortaya halen.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
2 yıl önce
abartı mı ? puahhahhahahahaha