Yasak Ağır Geldi: Çinli Kripto Madenciler, Ekran Kartlarını İkinci Elde Yok Fiyatına Satmaya Başladı

110
24
6
5
1
Çin hükümetinin kripto para madenciliğini yasaklaması, ülkedeki madencileri harekete geçirdi. Çin'deki ikinci el ürün satış platformlarında satılan ekran kartlarının sayısında patlamalar yaşanırken fiyatlar da dibi gördü. Çin'de şu sıralar, 2.400 lira karşılığında RTX 3060 satın almak mümkün.

Çin hükümeti, geçtiğimiz haftalarda almış olduğu bir karala kripto madenciliğinin yasaklanacağını açıkladı. Kripto para piyasalarını doğrudan etkileyen bu karar, ülke içerisinde de huzursuzluğa yol açtı. Çin'den gelen son haberler, Çin pazarlarında ikinci el GPU satışlarının patlama yaptığını gözler önüne seriyor. Üstelik en iyi ekran kartları bile şu sıralar çok ucuz fiyatlardan alıcı buluyor.

Çin hükümeti, kripto para madenciliği yapmaya devam eden kişilere ne gibi yaptırımlar uygulanacağına dair bir açıklama yapmamıştı. Ancak yerel yönetimler, elini çabuk tutarak enerji kesintileri yapmaya başladılar. Bunun üzerine işlevsiz hale gelen ekran kartları, başta Alibaba'ya bağlı Xianyu isimli platform olmak üzere pek çok mecra üzerinden satışa çıkarıldı. Görünen o ki Çinli Bitcoin ve Ethereum madencileri, ellerindeki ekran kartlarından bir an önce kurtulmanın peşine düşmüş durumdalar.

Çin'de ikinci elde 2.400 liraya RTX 3060 satılıyor

İkinci el ekran kartı

Ekran kartları, İkinci el satış platformları üzerinde satılan ürünler arasında başı çekmeye başlamış durumda. Üstelik mal sahipleri, bu ekran kartları için oldukça uygun fiyatlar istiyorlar. Örneğin yukarıda, ilana çıkarılmış bir RTX 3060'ı görüyorsunuz. Satıcı, bu ürün için yalnızca 2.400 TL istiyor. Ancak bu ekran kartlarından satın almanız pek de mümkün değil. Çünkü satıcı, yalnızca yüz yüze ve toptan alım yapılmasını istiyor.

İkinci el satış platformlarındaki ilanlar yalnızca yukarıdakinden ibaret değil. Satıcılar, GPU'lardan kurtulmak için fiyat düşürüyor ve hatta ürünlerine reklam vermeye başlamış durumdalar. Üstelik bu indirimler, hiç de azımsanacak durumda değil. Örneğin bir satıcı, satışa çıkardığı ikinci el ekran kartlarının fiyatını yüzde 50 oranında düşürmüş durumda. Çin hükümetinin kararı, kripto para yatırımcılarını bir süre daha etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://koinbulteni.com/cinli-kripto-madencileri-ikinci-el-gpu-satmaya-basladi-103922.html
110
24
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
110
24
6
5
1
Yorumlar(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
avrupada, amerikada sıkıntı yok, sıkıntı bizim gibi talan edilen ülkelerde motor fiyatı vergilerle araç fiyatı kadar olur
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
dizelde yaptığı testler gibi yapmıştır vw unutmadık dieselgate skandalını inanmıyorum ^93 olduğuna
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
1 yıl önce
onlarıda bağımsız kuruluşlar yapmıştı. araç teste sokulduğunu anlayıp emisyon düşürüyordu
1 yıl önce
2.0 4 silindir VW grubuna ait 2009-2015 model araçların test sonuçlarını yanıltacak yazılım yüklüydü ADAC falan tüm dünyadaki test kuruluşlarının hepsini kandırmıştı. Olay ilk defa Amerika’da bir üniversitenin 2014 yılında alternatif yakıtlar üzerine yaptığı araştırmada ortaya çıkıyor. Normal sürüşte araç standartların 10-40 kat üzerinde emisyon değerine ulaşıyor. Bunu da aracın emisyon standardına uygun olduğuna karar veren kuruluşa bildiriyorlar. Bakıyorlar ki gerçekten testte emisyon normal sürüşte yüksek. Kuruluş VW’e bildiriyor araçları düzelt diyor, araçlar çağrılıyor ama sorun devam ediyor. Burada diğer ülkeler de durumu fark ediyor. Kuruluş VW’i gelecek yıl bütün araçlarının sertifikalarını iptal ederiz Amerika’da daha araç satamazsın deyince elektronik kontrol modülüne yükledikleri araç teste girdiğinde testi algılayıp sonuçları manipüle eden yazılımı itiraf ediyorlar. Ortaya çıktıktan sonra da Avrupadaki kuruluşlar davalar açtılar. Davalara insanlar da katıldı Avrupa’da araç başı ödeme aldılar. Amerika’da sorunlu araçları geri iade almayı kabul ettiler. Türkiye’de grup araçlar standartlara uygun diye açıklama yaptı(standart 3. dünya ülkesi seviyesi). Bu aynı şey gibi, çöpzung telefonlarda hız testini algılayan yazılım vardı. Teste girdiğini anlayan telefon yazılımla sonuçları yüksek çıkartıyordu.
1 yıl önce
Pardon,bağımsız bir dernek olan ADAC yapmış.
-1
1 yıl önce
Kendileri yapsa ben de şüphelenirdim ama testi bağımsız olan ADAC yapmış.
-1
1 yıl önce
Makaleyi tekrar oku dostum testler VW'den gelmiyor
-1
1 yıl önce
100.000km Avrupalılar için çok olabilir fakat biz fakir Türkler için çok az. Biz fakirler araba 1myi görmeden eski demeyiz
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Elektrikli araba en azından Türkiye için hala alınabilecek bir şey değil. Dizelde de bu muhabbet olmuştu, daha az yakıyor ve en azından 2010'lu yıllarda motorin, benzine göre çok daha ucuz diye popülerdi ancak bakım maliyetleriyle beraber aslında benzinli daha makul bir opsiyondu.

Özellikle bataryalar sağlığını gün geçtikçe kaybeden teknolojiler olduğu için hala tamamen elektrikli araba devrinin en azından Türkiye için açıldığını düşünmüyorum. Avrupa'daki insanlar zaten çok umursamıyor çünkü adamların alım gücü derdi yok, "çevreyi korumak için alıyorum" diyor. Ayrıca şarj etme maliyeti de benzinli arabayı geçiyor diye biliyorum, evden imkanı olanlar evde şarj edince daha ucuz olsa da 10-15 saate
yakın şarj ne kadar katlanılabilir o da ayrı bir tartışma konusu. İstasyonda bile 1.5 saat sürüyor şarj. Hadi planlı çıkacağım dersin de acil bir işin olduğunda da bekleyeceksin.

Bence, batarya ve şarj konusunda ciddi bir inovasyon olmadan en azından Türkiye'de elektrikli araba alınmaz.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
knk 20 25 dakikada yüzde 70 80 şarj olan bir sürü model var
1 yıl önce
yangın olayı da çok sıkıntılı. bazıları durup dururken yanıyormuş. en kötüsü de araç yanarken yanındakileri de yakması. başınız beladan kurtulmaz. bir de merak ettiğim cep telefonu gibi kaza anında hasar alırsa şişme yapıp patlar mı acaba? hasarlı araba almak da ayrı bir sorun. araba ne tür kaza geçirmiş? çok riskleri barındırıyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .