Drone Üreticisi DJI, Şimdi de Elektrikli Bisiklet Sektörüne Girdi: Karşınızda Avinox Drive System

1
1
1
0
0
DJI, şimdi de elektrikli bisiklet kategorisine giriş yaptı. Şirket, bisikletlerde kullanılacak Avinox Drive System'i resmen tanıttı.

Drone’larıyla tanıdığımız Çin merkezli teknoloji şirketi DJI, ABD'de yasaklarla karşı karşıya kalmasının ardından son zamanlarda farklı kategorilerde de ürünleriyle karşımıza çıkmaya başlamıştı. Örneğin şirketin, birkaç ay önce ilk taşınabilir güç istasyonlarını tanıttığını görmüştük.

Şimdi ise yepyeni bir ürünle karşımıza çıktı. Teknoloji devi, elektrikli bisiklet alanına resmen giriş yaptığını duyurdu. Bu kapsamda Avinox Drive System ismini verdiği, Bosch, Bafang, Shimano gibi şirketlere rakip olacak sistemini tanıttı.

DJI'ın sistemine sahip elektrikli bisikletler, 105 Nm tork gücü, iki inçlik OLED ekran gibi özelliklerle gelecek

Avinox, 2,52 kilogram ile hafif olarak nitelendirebileceğimiz bir sistem. 105 Nm tork gücü ve 600 Wh veya 800 Wh batarya seçenekleri sunuyor. Hızlı şarj teknolojisiyle donatılan sistemdeki 800 Wh’lik bataryanın şarjı, 0’dan %75’e 1,5 saatte çıkabiliyor.

Sistem, ilk olarak Amflow isimli şirketin ürettiği bir dağ bisikletinde karşımıza çıkacak. DJI, bisiklette sessiz bir sürüşün yanı sıra boyut, ağırlık ve güç çıkışı dengesinin sağlanacağını belirtmiş. Auto, Eco Trail, Turbo ve Boost olmak üzere dört farklı sürüş modu da yer alacak. Boost, kullanıcılara ekstra güç sunacak.

Avinox, modları kontrol etmek ve bilgileri görüntülemeyi sağlamak için iki inçlik OLED bir dokunmatik ekranı da içeriyor. Sürücüler, akıllı telefonlarını bağlayarak buradan güvenlik, bisiklet durumu, konum gibi özelliklere erişebiliyorlar.

DJI’ın Avinox Drive sistemi, direkt olarak bisiklet üreticilerine satılacak. Bu yüzden bir perakende fiyatı yok. İlk kez yer alacağı Amflow eMTB bisikletinin de kesin fiyatı belli değil ancak tahminler var. Buna göre bisiklet, 7 bin ila 12 bin euro arasında bir fiyatla piyasaya sürülecek. Şirket, 2024’ün son çeyreğinde aracın Almanya, İngiltere ve Avustralya’da sunulacağını söylüyor.

[NEWS:143399]Drone Üreticisi DJI, ABD'de Yasaklamalarla Karşı Karşıya Kalabilir![/NEWS

Kaynak : https://www.dji.com/global/avinox?utm_medium=network-affiliate&awc=7327_1720001799_b1289e58aa80ec913e3df7f90addbd00&pbc=awin2017
1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0