Bugün inceleyeceğimiz ürün Gaming serisinden G700s kablosuz oyuncu faresi. Bu modeli kablolu veya kablosuz kullanabiliyorsunuz. Batarya ömrü günümüz farelerine göre kısada olsa oyun performansı kablosuz bağlantıda bile tepelerde gezen bir ürün G700s. Dilerseniz ürünün kutu içeriğiyle başlayalım.
Kutu İçeriği
Kapaklı kutu yapısına sahip ürün. elinize oturup oturmadığını kutuyu açmak zorunda kalmadan görebiliyorsunuz. Kutu üstünde Türkçe dahil 8 dilde açıklama ve özellik bilgileri mevcut. Ön kapakta G700s'in X-ray altındaki görüntüsünü görebiliyoruz. Yeni "s" (sience-bilim) serilerinde hep benzer kapak tasarımı mevcut.
Kutunun içerisinden ise G700s fare, kullanım klavuzu ve garanti şartları, 1000Hz (2 kat hızlı) alıcı, alıcı için uzatma kablosu ve G700s şarj (kablolu kullanım) kablosu çıkıyor.
Yakından Bakış
G700s önceki versiyon (G700) gibi sağ el kullanımı için tasarlanmış. ergonomik olarak yerleştirilen 9 ekstra tuşu (tekerlek dahil 13)ile MMO faresi sınıfına girebilecek bir ürün G700s. Bu tuşların büyük bir bölümü Logitech Oyun Yazılımı yardımıyla yeniden programlanabiliyor. İşaret parmağına yakın tuşlar ile FPS oyunları içinde biçilmiş kaftan. Mat gri yüzeyinde butonların etrafında gezinen açık gri çizgiler ve fareyi yatay kesen koyu gri sık çizgiler bulunuyor.G700s'e hayat veren lazer tarayıcı 8200 DPI'a kadar ayarlanabiliyor. Bu sayede en hızlı oyunlarda bile imkansız diyebileceğimiz fare hareketleri kolaylaşıyor. Günlük kullanımda 2000-3000 DPI arası kullanım gayet uygun. G700s'i 5 farklı DPI modunda ve farklı profillerde kullanmanız mümkün. Detayları yazılım bölümünde anlatacağız. Ürünün kablosuz bağlantısına 1000Hz'lik özel nano alıcı hayat veriyor. Bu alıcı sadece sizin fareniz ile çalışıyor (diğer Logitech ürünlerindeki gibi Unifying "tek alıcıya birden çok ürün bağlama" değil.). Ürünü kablolu olarak bir bilgisayarınızda kullanırken kablosuz olarak başka bilgisayarınızda kullanabiliyorsunuz. Fakat aynı anda iki bilgisayarı kontrol edemiyorsunuz. Tek tek kontrol için kabloyu çıkarmak yeterli.
Ürünün kenarları ince zımpara gibi tırtıklara sahip. Bu sayede siyah renkteki kenarlarda maksimum tutuş sağlanarak terlemeyle elden kayma problemleri önlenmiş.
Farenin sol yanındaki butonlar baş parmağın rahatça erişebileceği yerlerde konumlandırılmış ve sırasıyla G4/G5/G6/G7 şeklinde isimlendirilmişler. Fiziksel olarak farklılaştırılmaları sayesinde hepsini ayırt etmek mümkün oluyor. Yine bu tarafta baş parmağının koyulacağı bölüm dışarıya çıkarılarak parmağınızı mouse pad yüzeyinden ayırıp sürtünme ve takılmalarla oluşacak haraket kısıtlamaları önlenmiş. Bu çıkıntı uzun süreli kullanımlarda elimizi yormazken daha rahat bir kullanım sunuyor.
Bu butonların hemen önünde ise 3 farklı renkte (yeşil, kırmızı, turuncu) yanabilen 3 sıralı led durum ışığını görüyoruz. Yeşil renk pil düzeyini (tek kalınca kırmızı), kırmızı ışık DPI seviyesini ve turuncu ışık ise bulunduğumuz profil seviyesini gösteriyor.
G700s'in tekerleği diğer birçok modeli gibi isterseniz adımlı (tek tek), istersenizde hızlı sürtünmesiz olarak dönebiliyor. Mesela bir yazı okurken satır satır hareket etmek istersek adımlı tekerlek hareketi kullanırken G11 (profil kontrol) tuşunun üstündeki döngü tuşuyla tekerleğimizi sürtünmesiz moda alıp tüm yazıyı tek bir hareketle yukarı aşşağı alabiliyoruz. Bu tekerlek ayrıca dik tıklama ve yatay hareketide sağlıyor.
Farenin solunda ise G8/G9/G10 tuşları konumlandırılmış. Bu tuşlar FPS tarzı oyunlarda oldukça kullanışlı olabiliyor. Bu tuşları işaret parmağınız ile oldukça rahat kontrol edebiliyorsunuz.
Kablolu olarakta kullanılabilen G700s kablosuz olarak yoğun kullanımda 7-10 saat arasında. Özel olarak tasarlanmış kablo fareye takılınca farenin ön yüzüyle bütünleşiyor. Bu sayede fare giriş soketi ve kablo zarar görmüyor. 1900 mAh şarjlı bir pille çalışan kablosuz fare, bahsettiğimiz ön tarafındaki özel bölüm ile kablolu hale gelebiliyor. Kablolu kullanımlarda biraz da olsa fareyi hafifletmek (veya pil ömrünü arttırmak) için pili çıkarıp kullanmakta mümkün. Pil nedeniyle ideal ağırlıkta olan fareye serideki diğer farelerdeki gibi ekstra ağırlık takmak mümkün değil.
Nano alıcıyı bilgisayarınıza takmadığınızda pil yatağının yanına takarak her yere kablo taşımak zorunda olmadan yüksek oyun deneyimini yaşayabiliyorsunuz.
Yazılım
G700s diğer Gaming modelleri gibi Logitech Oyun Yazılımı tarafından kontrol edilip özelleştirilebiliyor ve ürünün pil durumunu görüntüleyebiliyorsunuz. Ürünü diğer modellerden ayıran özelliklerden biride dahili hafızası sayesinde profillleri ve profillerdeki makroları hafızasında taşıyabiliyor. Makrolarınıza ulaşmak için her bilgisayara yazılım kurmanıza gerek kalmıyor.
Yazılım ile profillerinize şekil verip DPI seviyelerini, tuşların fonksiyonlarını, veri iletim hızını ve kablosuz modda oyun performansını ayarlamanız mümkün. Bu sayede oyun oynamadığınız zamanlarda daha uzun pil ömrüne sahip olabiliyorsunuz.
G tuşlarına spesifik görevler, standart klavye kombinasyonları ve basma süresini kaydedebilen makrolar atayabiliyorsunuz. Ayrıca ayarlar bölümünden G700s'inizin firmware yazılımını güncelleyebiliyorsunuz.
Fiyat
Logitech G700S tam olarak fiyat/performans ürünü değil. Zaten ürün pro-gamer (profesyonel oyunculara) hitap eden bir ürün. G700s üstü düzey bir ürün olmasından ve kablosuz bir pro-oyuncu ürünü olmasından dolayı fiyatının yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 225 Tl gibi fiyatlardan başlıyor. Eğer güzel indirimler yakalarsanız 200 Tl altına alabiliyorsunuz.
Benzerlerinden (Razer Mamba) daha uygun fiyatlı olması ve performans olarak Mamba'dan geride kalmamaması G700s'i pro-oyuncu ekipmanı arasında fiyat/performans kablosuz ürün olarak değerlendirmemizi sağladı.
Sonuç
Logitech özellikle G serisi oyun ekipmanları ile farklı klasmanlarda oyun severlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Test merkezimize konuk ettiğimiz G700s yüksek oyun deneyimi sunan ve birçok özelliği üzerinde barındıran bir fare. 1000Hz’lik nano alıcının performansı bizi oldukça şaşırttıcı. ' adet 27”lik monitörümüzde simgeleri seçemeyecek kadar uzaklaşmamıza rağmen sorunsuz bir çekim kalitesi sunmayı başardı. Belki de Logitech’in bu farede kullandığı en önemli özelliklerden birisi de hem kablolu hem de kablosuz kullanıma imkan tanıması olmuş. Kablolu bir kullanım isteyen kullanıcılar da bu sayede unutulmamış.Pili ile beraber 150gr ağırlığında olan farenin içerisinde 1900mAh değerinde şarj edilebilir bir pil bulunuyor. Şarj seviyesi yeterli seviyede olsa da, sonradan eklenebilen ve orjinalinde de varmış hissi veren kablo yardımı ile kesintisiz bir deneyim vaad edilmiş.
Logitech, sadece mat siyah ve grinin 4 farklı tonunu kullanmayı tercih ettiği G700s′de, buton farklılıklarını tamamen kullanıcının dokunsal hislerine bırakmış. Butonların şekilleri ve yerleşimleri bu konuda herhangi bir sorun çıkarmıyor. Ayrıca ağır bir yapıda ve çıkarılabilir ağırlıkları bulunmuyor. Bu nedenle hafif fare arayanlar için biraz hantal kalabilir.
Ergonomik açıdan bizden tam puan alan G700s, elimize ilk aldığımızdan itibaren oldukça rahat bir kullanım sunmayı başarıyor. Ele tam oturan fare uzun süreli kullanımlarda yormuyor ve özellikle oyunlarda üzerindeki farklı komutlar atayabildiğimiz tuşlar yardımı ile zevkli bir deneyim sunuyor.
Yüksek üretim ve malzeme kalitesi, kablolu/kablosuz kullanımı, performansı, ergonomisi ve bol butonuyla Logitech G700s sahip olabileceğiniz en üst seviye farelerden bir tanesi. 200 TL civarındaki fiyatı da rakiplerine göre albenisini arttırıyor.