Dubai’nin Çılgın Mega Projesi Burj Khalifa’nın Etrafında Yer Alan Dev Çember: Downtown Circle

5
2
2
1
0
Arap ülkeleri geleceğe göz kırpan fütüristik mega projeleriyle gündemden düşmüyor. Bu içerikte Dubai’nin iddialı mega projesi Downtown Circle’ı inceleyeceğiz.

Burj Khalifa ile dikkat çeken Dubai hayal gücünün sınırlarını zorlayacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Tamamlandığında sanki gelecek ile ilgili bir filmin içindeymiş gibi hissettirecek olan bu projeye Downtown Circle (Şehir Merkezi Çemberi) adı veriliyor. Adından da anlaşılacağı üzere şehrin merkezinde yer alan dev bir çember şeklinde tasarlanan bu yapının merkezindeyse Burj Khalifa olacak!

Bu dev çember tam 550 metre yükseklikte ve çevresi tam 3 kilometre olacak!

Downtown Circle

ZNera Space tarafından geliştirilen bu projenin maliyetinin $10 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Burj Khalifa’nın etrafında yer alması planlanan bu dev halkanın estetik görüntüsüne ek olarak sürdürülebilir ve yenilikçi yaklaşımı da dikkat çekiyor.

Bu yapının, güneş panelleri, rüzgâr türbinleri ve yağmur suyu toplama sistemleri gibi yeşil teknolojileri bünyesinde barındırarak yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sürdürülebilirliği odak noktasında tuttuğu belirtiliyor.

Üstün teknolojiye sahip olacağı belirtilen bu yapının en dikkat çekici özelliğiyse sürücüsüz araçlar ve yüksek hızlı raylı sistemler gibi yenilikçi ulaşım istemleri

Downtown Circle’ın bir bina olmanın ötesine geçerek bir yaşam merkezi olması amaçlanıyor

Downtown Circle Dubai

İçinde, konutlar, ticari alanlar, ofisler ve kültürel tesisler, yeşil parklar, gökyüzü bahçeleri gibi alanların yer alması planlanıyor.

Buna ek olarak içerisinde bulunan yeşil alanlarda tarıma odaklanarak kendi kendine yeten bir yaşam merkezi olması amaçlanıyor.

Bu yapıyla Dubai şehirleşme, yoğunluk ve çevresel sürdürülebilirlik gibi sorunlara çözüm üretmeyi hedefliyor.

İlginç yapılarla ilgili ilginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

5
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
2
1
0