Dubai'de İnşa Edilecek 341 Metrelik Mercedes Kulesi'nin İçindeki Özellikleri Duyunca Aklınız Başınızdan Gidecek!

6
2
2
1
0
Dubai’nin kalbinde yeni bir hiper kule inşa ediliyor. 341 metre yüksekliğindeki bu yapı, şehrin en yüksek binalarından biri olacak.

Dubai’ye giden herkes, şehrin sürekli yeni ve göz alıcı yapılarla büyüdüğünü bilir. Ancak Mercedes Kulesi, diğerlerinden oldukça farklı ve çarpıcı özelliklere sahip.

Bu muazzam kulenin sahip olduğu özellikler, "Keşke ben de orada yaşasaydım." dedirtecek!

Peki ne var bu kulenin içinde?

Mercedes kulesi Dubai

Mercedes-Benz, Dubai'deki bu hiper kule projesi için Binghatti ile iş birliği yaparak "Duyusal Saflıkta Yaşamak" adını verdikleri markalı bir yaşam alanı oluşturuyor.

Mercedes'in ilk konut girişimi olan bu kule, 65 katlı ve 150 lüks daireye ev sahipliği yapacak. Kule, Mercedes-Benz'in Vision EQXX ve Concept CLA sınıfı otomobillerine benzeyen eliptik bir dış cepheye sahip olacak.

Mercedes kulesi Dubai

İç mekânlar; Gaia mermeri, ceviz ağacı, deri ve siyah granit gibi lüks malzemelerle döşenecek.

Mercedes'in ikonik detayları ve yıldız logosu, binanın iç tasarımında sıkça yer alacak. Her daire kendi balkon ve havuzuna sahip olacak. Bazı dairelerde özel spor salonları, sinema salonları ve masaj odaları bulunacak.

Kulenin cephesi, elektrikli araç şarj istasyonlarına güç sağlayacak fotovoltaik panellerle entegre edilecek.

Mercedes kulesi Dubai

Ayrıca kulede akıllı ev özellikleri, lüks spor salonları, restoranlar, spa ve havuzlar gibi pek çok ayrıcalıklı alan bulunacak.

Böyle uzun uzadıya anlattık ancak büyüleyici projelerin ardında ciddi etik sorular da yatıyor. Dubai'deki inşaat işçileri, genellikle zor şartlarda çalışıyor ve düşük ücret alıyor.

Mercedes ve Binghatti'nin, büyük inşaat projesinde işçilerin güvenliğini nasıl sağlayacakları ve zorla çalıştırmayı nasıl önleyecekleri konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

6
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
1
0