Sudan'daki İç Savaşta Bir Laboratuvar Ele Geçirildi: Dünya Sağlık Örgütü, "Yüksek Biyolojik Risk" Uyarısı Yaptı

12
4
4
3
0
Sudan'da başlayan iç savaşta bir tarafın, bir laboratuvarı ele geçirmesi üzerine Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik bir açıklama geldi.

Dünya çapında yüzbinlerce insanın ölümüne yol açan COVID-19’dan henüz kurtulmuşken pek çok insan da yeni bir salgın fikrine korkuyla yaklaşıyor. Bugün Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) gelen yeni açıklama ise tüm dünyada yeni bir endişeye yol açtı.

Dünya Sağlık Örgütü, iç karışıklık yaşayan Sudan’da bir sağlık merkezinin savaş durumunda olan bir taraf tarafından ele geçirilmesi sonrasında “üst düzey biyolojik risk” ile karşı karşıya kalındığını açıkladı. Merkezde çocuk felci ve kızamık dahil olmak üzere hastalık örneklerinin bulunduğu ve durumun “aşırı tehlikeli” bir durum yarattığı kaydedildi.

WHO’dan gelen açıklama:

dünya sağlık örgütü

WHO Sudan temsilcisi Nima Saeed Abid, Cenevre’de video konferans yoluyla yaptığı açıklamada “Merkezi halk sağlığı laboratuvarının savaşan taraflardan biri tarafından işgal edilmesiyle bağlantılı büyük bir biyolojik risk var.” ifadelerine yer verdi. Abid, teknisyenlerin materyalleri güven altına almakta başarısız olduğunu açıkladı, laboratuvara erişimin olmadığını paylaştı:

“Asıl endişe şu: Laboratuvar teknisyenlerinin laboratuvara gitmeleri ve mevcut biyolojik malzeme ve maddeleri güvenli bir şekilde içermeleri için erişilebilirlik yok.”

Abid, laboratuvarın hangi taraf tarafından ele geçirildiğini açıklamadı. Sudan’daki iç savaş, Sudan ordusu ve Hızlı Destek Güçleri arasında gerçekleşiyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/news/article-12011135/WHO-warns-huge-biological-risk-Sudan-fighters-storm-national-laboratory.html
12
4
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
4
3
0