Dünyanın en hızlı kara aracı olması için tasarlanan Bloodhound LSR, geçtiğimiz dönemlerde birtakım aksilikler nedeniyle bu rekoru gerçekleştirememişti. İptal edilen proje, İngiliz iş insanı Ian Warhurst’ün desteğiyle beraber kaldırıldığı raftan geri indirilmişti. Üzerinde çalışılmaya devam eden Bloodhound LSR, test amacıyla Güney Afrika’nın Kalahari Çölü'ndeki Hakskeenpan bölgesine getirildi.
Bloodhound Land Speed Record (BLSR) ekibi tarafından geliştirilen arabanın 800 km/sa hızda nasıl performans gösterdiği incelenecek. Yapılan testler başarıyla sonuçlanırsa Bloodhound LSR, 2020 yılında resmen dünyanın en hızlı kara aracı olabilir.
Bloodhound’un asıl amacı 1.600 km/sa hıza ulaşmak:
Yapılacak testlerin asıl amacı, aracın yavaşlarken ve dururken nasıl bir hız kontrolü yaptığını görebilmek. Bu test süresince her testte aracın hızı 80 km/sa artırılacak ve maksimum 800 km/sa hıza ulaşılacak. Projenin asıl amacıysa 1.600 km/sa barajını aşabilmek.
Jantlar, özel olarak alüminyumdan yapıldı:
Yüksek hızlı sürüşün aşırı zorlamalarına dayanamayan aracın jantları, çöl ortamı için hassas olarak işlenmiş katı alüminyum jantlarla değiştirildi. Özel olarak çöl testi için yapılmış olan bu dar tekerler ile mühendisler, karbon fiber kompozit kaporta bölümlerini otomobilin ön tarafına tekrar yerleştirdiler. Etkili aerodinamik için hayati önem taşıyan uzun burun kısmı ve kuyruk yüzgeci de araca monte edildi ve aracın yüksek hız testlerine hazır olmasını sağladı.
Teknolojinin arkasındaki firma olan Digital Catapult sözcüsü Peter Karney, “Araba, şu ana kadar üretilen diğer herhangi bir makineden daha hızlı gitmeyi hedefliyor. Beklenen hızlarda beklenmeyen çapraz rüzgâr, aracın dengesini ve yönünü önemli ölçüde etkileyebilir ve bu nedenle denemelerin ne zaman başlayacağı önemli bir karar noktası. 16 kilometrelik pist boyunca 1 km'lik noktalarda doğru verileri ölçüp depolayacağız ve en doğru planları üreteceğiz” açıklamasını yaptı.