Kevin Mitnick bir zamanlar dünyada en çok aranan siber suçluydu. İki buçuk yıl boyunca süren hack faaliyetlerinde IBM'e, Motorola'ya, telekom şirketlerine ve hatta Milli Savunma uyarı sistemine ait milyonlarca dolarlık kurumsal sırları çalan Mitnick, suçları sebebi ile de iki kez hapse girdi. Daha sonrasında 'siyah şapkalı hacker' olayını bırakan Mitnick, şimdilerde bilgisayar güvenlik danışmanı olarak görev yapmakta.
Vladimir Leonidovitch Levin, dahilik derecesinde bir zekaya sahip olan, ünlü bir Rus hacker. 1994'te çevirmeli bağlantı ve sıradan bir dizüstü bilgisayar ile Saint Petersburg'tan, Citibank'ın birkaç büyük kurumsal müşterisinin hesaplarında bulunan tam 10.7 milyon doları bir güzel cebine indirdi. Üç yıl hapis yattıktan sonra ise bir nevi sessizliğe büründü. Ancak, 2005'te anonim bir bilgisayar korsanlığı grubu, yaptıkları bir hırsızlık olayında parayı çalmak için gerekli verileri Vladimir'e sattıklarını iddia ettiler.
1996 yılında Mathew Bevan ve Richard Pierce, askeri bilgisayarlara girdiklerinde sırasıyla 21 ve 17 yaşlarında idiler. Yetkililere göre ikili sadece ABD askeri bilgisayarlarına saldırmakla kalmadı, Kuzey Kore'nin sistemlerini de bir şekilde hacklemeyi başardılar. Bu iki hacker, o dönemde neredeyse bir savaş başlattıyorlardı.
2000 yılında bir dizi üst seviyede hack olayına imzasını atan Kanadalı hacker Calce, Proje Rivolta adını verdiği girişiminde Yahoo, FIFA, Amazon, EBay, CNN ve Dell sitelerine ciddi saldırılar gerçekleştirdi. Daha sonrasında sanal sohbet odası olan IRC'ye siber saldırı gerçekleştirdiği konusunda kendini deşifre edince 8 ay hapis cezası aldı. Cezanın neden 8 ay gibi kısa bir süre olduğunu merak edenlere de hemen sebebini söyleyelim; Calce o dönemlerde sadece bir lise öğrencisiydi.
Adrian Lamo, yaptığı hackleme işlerinden ziyade bunu yaparken kullandığı yöntem ile meşhur oldu. Yahoo, Bank of America, Citigroup, New York Times ve Microsoft gibi dev şirketleri hacklemeyi başaran Lamo, bunu yaparken kütüphaneler ve kafeler gibi halka açık internet bağlantılarını kullandı. Tarzı nedeniyle, 'Evsiz Hacker' olarak adlandırılan Lamo, tutuklandıktan sonra 2004 yılında 65.000 dolar tazminat ödeyerek altı ay ev hapsi cezası aldı.
Ancheta, bilgisayarlara sızarak onları bir arada kullanan botnet sistemini yaratmayı başaran ilk hacker olma özelliğini taşımakta. 2004 yılında botnet robotunu çalıştırmaya başlayan Ancheta, solucan virüs bulaşan bilgisayarların ağından yararlanabiliyordu ve bu bilgisayarlar arasında ABD askeriyesine ait olanları da vardı. Toplamda 500 bin bilgisayarı botnet sistemi ile kontrol altına alan Ancheta, yakalanmasının ardından 58.000 dolar tazminat ve 60 ay hapis ile cezalandırıldı.
İskoç hacker, askeri bilgisayarlara yönelik tüm zamanların en büyük hack girişiminin arkasındaki isim. 2001-2002 yılları arasında ABD ordusu bünyesindeki 97 sistemi ve NASA bilgisayarlarını hackleyen Mckinnon, sadece 24 saatlik süreçte silah sistemlerinin de dahil olduğu pek çok kritik dosyayı sildi. Mckinnon'ın bu hack olayında hükümete verdiği zarar tam 700.000 dolar.
Walker, dahil olduğu uluslararası hack grubundan desteği alıp 26 milyon doların üzerinde zarar vereceği bir hack girişiminde bulunduğunda sadece 17 yaşındaydı. Lise öğrencisi genç, dünya çapında 1.3 milyon bilgisayara bulaşmış olan bir bot virüsünü de yaratmaktan sorumlu. Söz konusu virüs hem kullanıcı bilgilerini çalıyor, hem de bilgisayarı çökertiyor. Walker yakalanmasına rağmen yaşından dolayı serbest bırakılmıştı.
Gerçek ismi hiçbir zaman ortaya çıkmayan 58 yaşındaki Yunan matematikçi Astra, aktif olduğu 2002-2008 yılları arasında Salt Group adlı bir şirketten çeşitli silahların 3D modelleme yazılımlarını çalarak dünyanın dört bir yanındaki müşterilere sattı. Bu satış işlemlerinden 361 milyon dolar elde eden Astra, Atina'da bir evde yakalandı.
İki yıllık süre zarfında 175 milyon kredi kartının numarasını çalan Gonzalez, bu numaraları sahte kimlik vb şeyler yapanlara sattı. Ciddi sayıda insanı mağdur bırakan Gonzalez, yakalandığında ise 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.