Meksikalı arkeologlar, Çarşamba günü yaptıkları açıklama ile bu zamana kadar bulunmuş en büyük mamut kalıntısı alanını bulmuş olabileceklerini açıkladılar. Orta Meksika’da bulunan 800 kemiklik kalıntı, 14 farklı mamuta ait.
Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü’nden(INAH) araştırmacılar, 14.000 yıldan daha uzun bir süre önce insanların dev otçullar olan mamutları yakalamak için kullandıkları bir tuzağı da bulduklarını açıkladılar. Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, “Bu, şimdiye kadar yapılmış türünün en büyük bulgusu” denildi.
14 mamut iskeleti, Mexico City’de yapılacak olan bir havalimanı inşaatının devam ettiği Tultepec bölgesinde bölgesinde bulundu. Arkeologlar, buluntuların bazılarının mamutların avlanmasında kullanılan tuzaklar olduğuna dair işaretler taşıdıklarını söylediler. Uzmanlar, buluntuların “dünyanın ilk mamut tuzağı”na ait olabileceğini belirtiyorlar.
Arkeolog Luis Cordoba, gazetecilere verdiği demeçte, “Binlerce yıl boyunca burada mamutlar yaşadı. Mamut sürüleri büyüdü, çoğaldı ve diğer türler tarafından avlandılar” dedi.
Araştırmacılar, kazı alanında 5 mamut sürüsüne ait kalıntılar olduğunu düşünüyor. Bu alanda bulunan mamut kalıntıları, Meksika’da bulunan ilk mamut kalıntıları değil. 1970 yılında Mexico City’deki metro kazıları sırasında da mamut iskeleti bulunmuştu.