Dünyanın İlk Thunderbolt 5 Kablosu Duyuruldu: Ama Kullanılabilecek Tek Bir Bilgisayar Var!

9
2
2
1
0
Intel'in geçtiğimiz yıl duyurduğu Thunderbolt 5 teknolojisi için ilk lisanslı kablolar duyuruldu. Ancak şu an için bu kabloları çalıştırabilecek tek bir dizüstü bilgisayar bulunuyor.

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden Intel, geçtiğimiz yıl düzenlediği bir etkinlikte Thunderbolt 5 bağlantı teknolojisini duyurmuştu. Bu teknoloji, 120 Gbps tek yönlü bant genişliği, 240W güç aktarımı, harici SSD ve GPU'ları yüksek kalitede çalıştırma potansiyeline sahipti. Ancak Thunderbolt 5 teknolojisi, son kullanıcıya henüz ulaşmadı.

Pek çok teknoloji firması, piyasaya sürdüğü bilgisayarlarda Thunderbolt 5 bağlantısı sunmadılar. Şu ana kadar Thunderbolt 5 desteğinin olduğu bilinen tek ürün, Razer Blade 18 Mercury isimli dizüstü bilgisayar. Bu dizüstü bilgisayarın da fiyatı 4.500 dolar civarında. 

Cable Matters, şimdilik bu dizüstü bilgisayara özel olan dünyanın ilk Thunderbolt 5 kablosunu duyurdu

dünyanın ilk Thunderbolt 5 kablosu duyuruldu

Cable Matters isimli firma, bugün düzenlediği bir etkinlikte dünyanın ilk Thunderbolt 5 lisanslı kablolarını resmen duyurdu. 30, 50 ve 100 santimetre uzunluk seçenekleriyle satılacak kablolar, sırasıyla 23 dolar, 27 dolar ve 33 dolar karşılığında satın alınabilecek. Ancak bu yüksek performanslı kablolar, şimdilik sadece Razer Blade 18 Mercury ile uyumlu olarak kullanılabilecek.

Teknoloji şirketlerinin Thunderbolt 5 için neden aceleci olmadıkları belli değil. Oysa CES 2024 kapsamında pek çok firma, Thunderbolt 5 destekli teknolojiler duyurmuşlardı. Ancak bunların neredeyse hiçbiri, henüz son kullanıcıya ulaşmadı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2024/7/1/24190263/thunderbolt-5-cable-matters-intel-usb-c
9
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
2
1
0