Gelecek bilimciler, bebek sahibi olmanın yanında getirdiği ağır maddi yük ve yapay zekadaki hızlı gelişmeler insanları sanal çocuk sahibi olmaya itecek diyor. İddiaya göre sanal bebekler, 2050 itibarı ile hayatımıza girmiş olacak.
Bilim insanları, gelişme hızı göz önüne alındığında 30 yıl içinde DNA’ya dair daha detaylı bilgi sahibi olunacağını ve insanların genomlarını bilgisayar veritabanlarına yüklenebileceğini belirtiyorlar.
Buna göre gelecek dijital nesil, ebeveyn olacak kişilerin genomlarına dayanılarak oluşturulacak ve tıpkı gerçek bebekller gibi davranacak. Ebeveynler, artırılmış sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla bu dijital bebeklerle etkileşim kurabilecek.
DNA’ları bir başka kişinin DNA’sıyla birleştirip “ortak çocuk sahibi olma” da seçenekler arasında. Aile kurumunu müdafaa etmek için hâlâ iyi bir sebep var gibi görünüyor.
Bu teknolojinin, doğal yollardan bebek sahibi olmayı başaramayan ve gerçek bir çocuk sahibi olmadan önce ebeveynlik deneyimi yaşamak isteyen kişiler için oldukça yararlı olacağı belirtiliyor.
Sanal bebeklerin, çocuk sahibi olmak isteyen ancak ağır finansal yükü kaldıramayan kişiler için de geçerli bir opsiyon olacağı öngörülüyor.