Gözaltına Alınan Ece Ronay, Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı: Neler Yaşanmıştı?

25
4
1
0
0
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Peki şimdiye kadar neler yaşandı? İşte bilmeniz gerekenler.

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Ece Ronay, son birkaç gündür gündemdeydi. Ünlü isim, eski eşinin iş yerini kurşunlattığı iddiası ile geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Şimdi ise bu konuda önemli bir gelişme yaşandı

Gelen bilgilere göre emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen sosyal medya fenomeni, bugün serbest bırakıldı. 

Ece Ronay, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Olayın azmettiricisi olduğu öne sürülen Ece Ronay, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ronay hakkında, yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi. Gözaltına alınan diğer 5 kişiden 2'sinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, 3'ünün ise tutuklandığı aktarıldı.

Peki neler yaşanmıştı?

Ronay'ın ifadesi ortaya çıkmıştı

Bugün erken saatlerde Ece Ronay ile beraberindekilerin verdikleri ifadeler de ortaya çıkmıştı. Verilen ifadelere göre olayın azmettiricisi Ece Ronay değildi. Edinilen bilgilere göre Ece Ronay, suçlamaları kesin bir dille reddetti. Biri çocuk yaşta olan diğer 5 şüpheli ise yaşananların azmettiricisi olarak "Kaan Akkuş" isimli bir vatandaşın adını verdiler. Yurt dışında yaşadığı bilinen Akkuş ile Ece Ronay'ın eski eşi Mehmet Bilir arasında nasıl bir mesele olduğu bilinmiyor.

Ece Ronay'a ağır suçlamalar vardı

ece ronay

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen soruşturma ile ilgili de bazı yeni bilgiler de yakın zamanda ortaya çıkmıştı. Buna göre Ronay; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak, tehdit, kasten yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ile suçlanıyordu.

Aslına bakacak olursak Ece Ronay, bir süredir eski eşi Mehmet Bilir nedeniyle gündemdeydi. Geçmişte, eski eşi tarafından darp edildiği ile ilgili iddiaları dile getiren Ronay, boşanmış olmalarına rağmen rahatsız edildiğini de öne sürdü. İkilinin arasında neler yaşandığı bilinmiyor olsa da Ece Ronay, Bilir'in iş yerini kurşunlatmış olabileceği düşünülüyordu. Ronay, özel harekât polislerinin de katıldığı bir şafak operasyonu ile gözaltına alınmıştı.

Toplam 6 kişi yakalanmıştı

ece ronay gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Ece Ronay'la birlikte toplam 6 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan diğer şüphelilerin yaşlarının küçük olduğu bilgisi de servis edilmişti. Ece Ronay'ın azmettirici, diğer şüphelilerin tetikçi olduğu değerlendiriliyordu.

Operasyonla ilgili dikkat çeken hususlardan bir tanesi, baskınlar sırasında ele geçirilen silahlarla ilgiliydi. Edinilen bilgilere göre şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; otomatik silahlar, tabancalar, 58 fişek ve hassas terazi ele geçirildi. Ayrıca Ece Ronay'ın cep telefonları, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi teknolojik ürünleri de incelenmek üzere alınmıştı.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/turkiye/sosyal-medya-fenomeni-ece-ronaya-orgut-suclamasi-gozaltina-alinanlarin-ifadeleri-ortaya-cikti,0lDcDrE65EeIcSlyK4Bh2Q
25
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
25
4
1
0
0