Efsane Japon Geliştiriciden Assassin's Creed Shadows'ta Siyahi Samuray Olmasına Tepki Gösterenlerle İlgili Açıklama: "Bu Bir Oyun, Gerçek Değil!"

24
10
4
1
1
Efsane Japon oyun geliştiricisi Yoshiki Okamoto, Assassin's Creed Shadows'ta siyahi samuray olmasına gelen tepkilerle ilgili konuştu. Okamoto, tepki gösterenlere bunun bir oyun olduğunu hatırlattı ve bu tarz durumların oyunun ne kadar eğlenceli olduğunu değiştirmediğini belirtti.

Ubisoft, geçtiğimiz aylarda ikonik seri Assassin’s Creed’in yeni oyunu Assassin’s Creed Shadows’u duyurmuştu. Kasım ayında çıkacak yapım, bizi ilk kez Japonya’ya götürecekti ve iki karakteri kontrol etmemizi sağlayacaktı. Bunlardan biri kadın shinobi Naoe ve samuray Yasuke’ydi.

Assassin’s Creed Shadows, duyurulduğu günden bu yana oyunculardan tepki aldı. Ancak bunun nedeni kötü görünmesi değil, siyahi bir samuraya sahip olmasıydı. Yasuke isimli bu karakter, gerçek bir tarihî figürden esinlenerek oyuna taşınmıştı. Birçok insan ise bu tarz bir karakterin kullanımı nedeniyle oyuna “woke” damgası vurdu, tepki yağdırdı. YouTube’da fragmana 500 binden fazla dislike geldi.

Capcom'un efsane geliştiricisi Yoshiki Okamoto, oyuna tepki gösterenlere karşı çıktı

Tartışmalar devam ederken Capcom’un efsane Japon oyun geliştiricisi Yoshiki Okamoto’dan konuya ilişkin açıklama geldi. Kendi YouTube kanalında konuşan Okamoto, gelen tepkilerin farkında olduğunu belirtirken oyuna destek verdiğini aktardı.

Daha olumlu bir bakış açısıyla bakmaya karar verdiğini belirten efsane geliştirici, aslında biri siyahi biri de kadın iki oynanabilir karakterin iyi bir şey olduğunu ifade etti. Bu şekilde oyuncuların hangi karakterin oyun tarzının daha avantajlı olacağını düşünmeye teşvik edilebileceğini belirtti. Ubisoft’tan Shadows için büyük umutları olduğunu da ekledi.

Okamoto ayrıca tepki gösteren oyuncularla ilgili de konuştu. Efsane isim, onlara bunun bir oyun olduğunu hatırlattı: “Bu bir oyun, fantezi. Gerçek değil.” Devamında oyundaki bu tarz şeylerin ne kadar eğlenceli olduğunu etkilemediğinin altını çizdi.

Şu anda ön siparişte olan Assassin’s Creed Shadows, 15 Kasım 2024 tarihinde PC, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için çıkış yapacak.

Assassin's Creed Shadows oynanış videosu:

24
10
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
24
10
4
1
1