Fiat Egea’nın Avrupa’da 'Tipo' Ülkemizde ise 'Egea' Adıyla Satılmasının Hak Vereceğiniz Sebebi

7
1
1
0
0
Ülkemizin en çok satan otomobillerinden Fiat Egea, Avrupa pazarında 'Tipo' adıyla satılıyor. Peki isimler arasındaki bu farkın sebebi ne?

2015 yılında İstanbul Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Fiat Egea, özellikle fiyat-performans oranıyla ülkemizde de en çok tercih edilen araba modellerinden biri. 

Ancak bizim Egea ismiyle tanıdığımız bu modelin yıllardır Avrupa’da Tipo olarak satıldığını biliyoruz. Tamam da bunun sebebi ne?

Fiat’ın orta sınıfta yer alan hatchbak otomobili olan Tipo, 1988-1995 yılları arasında Tofaş tarafından Bursa’da üretilmişti. 

fiat tipo

Fiat, 2015 yılında Egea’yı tanıttığı zaman Bursa’da üretilecek bu modelin Türkiye’de Egea, ihraç edileceği 40 ülkede de Tipo olarak satılacağını açıklamıştı. 

fiat egea

Bu stratejinin altında yatan neden Avrupa’da Tipo isminin daha çok bilinmesiydi. 

Fiat, bu hamlesiyle marka bilinirliğini ve tüketici güvenini koruyup artırmayı tercih etmiş diyebiliriz. 

Ülkemizde Egea olarak satılması da bambaşka bir hikâyeye dayanıyor: ''200 isim arasından seçtik''

fiat ceo cengiz eroldu

Yine modelin ilk tanıtıldığı 2015 yılında bu konuya açıklık getiren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, ''Aslında işin en zor kısımlarından biri de isim bulmak. Bir marka çöl isimlerini kapatmış. Bir başka marka başka isim grubunu. Ege, Marmara gibi jenerik isimleri kullanmak mümkün değil. Egea ismini en az 200 isim arasından seçtik'' şeklinde konuşmuştu. 

İlk başta konsept olarak belirlenen Egea ismi, Fiat’ın Türkiye’de yaptığı araştırmalarda çok olumlu karşılanıyor. Fiat da bu konsept ismin model adı olmasına karar veriyor ve ülkemizde Egea’nın macerası bu şekilde başlıyor. 

Kaynaklar: Milliyet, Hürriyet

Benzer içeriklere de göz atabilirsiniz:

 

7
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
1
1
0
0