Bilim İnsanları, El Kurutma Makinelerinin Elimizdeki Bakterileri Artırdığını Açıkladı

15
5
4
0
0
Bilim, son derece tehlikeli hastalıklara tedaviler bulma, günlük yaşantımızı kolaylaştırma gibi alanlarda etkinlik gösterse de duyunca fazlasıyla rahatsız olabileceğimiz bilgileri de bizlere sunuyor. El kurutma makineleri, son araştırmalara göre dışkılarda bulunan bakterileri ellerimize saçıyor.

Hepimiz lavabodan çıkarken elimizi kurutmanın kısa yolu olan el kurutucularını kullanıyoruz. Fakat bilim insanları, kamuya açık tuvaletlerde ellerimizi altına sokacağımız bu kullanışlı el kurutucuların bize dışkı bakterileri püskürttüğünü açıkladı. 

Connecticut Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bir el kurutma makinesinden otuz saniyelik havaya maruz kalan plakalara ortalama 18-60 koloni dışkı bakterisi bulaştığını, bunun da banyo havasında iki dakika kalmaktan bile daha fazla olduğunu buldular. 

Bilim insanları, el kurutma makinelerinin nasıl bu kadar çok bakteri topladığından emin değil. El kurutma makinelerinin bakterileri mıknatıs gibi kendilerine çektiği ya da sadece konsantre hava patlamalarının havadaki bakterileri bizlere daha güçlü bir şekilde ulaştırdığı düşünülüyor.

Elbette hepimizin el kurutucusunu yıllardır kullanıyor olduğumuz için elimizde bir sürü dışkı bakterisi bulundurmanın aslında bir sorun olmadığını düşünebiliriz. Bununla birlikte, bundan sonra güvenli bir şekilde kağıt havlu kullanmak isteyebilirsiniz.

Kaynak : https://manofmany.com/lifestyle/fitness/scientists-discover-hand-dryers-are-blowing-fecal-bacteria-over-your-hands
15
5
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
4
0
0