Devlet veya hükümet bağlantılı medya kuruluşlarının Twitter'daki profillerinde ve yaptıkları her paylaşımda bulunan "XYZ devletine bağlı medya" veya "hükümet bağlantılı medya kuruluşu" etiketleri Elon Musk tarafından kaldırıldı.
Türkiye'de de TRT Haber, A Haber gibi önemli hesaplarda kullanılan bu etiket artık kullanılmayacak. Benzer şekilde Birleşik Krallık'ın resmi kuruluşu BBC, Rus devletine bağlı olan Sputnik ve RT, ABD hükümeti tarafından fonlanan CBS gibi hiçbir hükümet-devlet bağlantılı profili diğerlerinden ayırt etmek mümkün olmayacak.
Devlet-hükümet destekli dezenformasyon çağı yeniden başlayacak:
Musk öncesi Twitter yönetimi tarafından, kullanıcıların devlet veya hükümete bağlı medya kuruluşları aracılığı ile yapılan paylaşımların niteliğini çok net anlamaları için getirilmişti bu standart. Bu sayede kullanıcılar, yapılan paylaşımların bir ülkenin kendi toplumu ya da farklı ülke toplumları üzerinde etki yaratmaya yönelik yaptı(r)dığı haber ve içerikleri çok net şekilde görebiliyorlardı.
Ancak Elon Musk yönetimi, Twitter Blue çatısı altında ticarileştirdiği sosyal medya güven mekanizmasını bu etiket için de kullandı. Bir kısmı devlet ya da hükümet destekli bir kısmı da özel kuruluş olan BBC, CBS, NPR gibi önemli medya şirketleri Twitter Blue aboneliği satın almadı ya da platformu kullanmayı bıraktı. Bu da Twitter'daki büyük medya şirketlerinin yarattığı etkileşimlerde ciddi bir düşüşe sebep oldu. Musk'ın devlet-hükümet destekli hesap etiketlerini kaldırma kararı, bu düşüşün ardından geldi.
ABD hükümeti tarafından desteklenen ve bu destek oranının en fazla %70 olduğunu belirten CBS; kısa bir süre önce Elon Musk tarafından "%69 hükümet destekli medya kuruluşu" olarak etiketlenmişti. Oldukça kaba bulunan bu müdahale sonrası medya şirketleri, Musk'ın "ifade özgürlüğü" vurgusunu hatırlatarak tepki göstermişlerdi.