Elon Musk, Twitter'ın Tamamını Satın Almak İstediğini Açıkladı: İşte Verdiği Akıl Almaz Teklif

89
18
11
4
2
Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın %9,2'lik bölümünü satın alan Musk, bugün platformun tamamını satın almak için resmi teklifte bulundu. Musk, Twitter'ı satın almak için 43,4 milyar dolar teklif etti.

4 Nisan’da yayımlanan belgelerle Twitter’ın %9,2’sini satın aldığı duyurulan, sonrasında yönetim kuruluna dahil edildiği açıklanan fakat bu hafta başında bundan vazgeçen Elon Musk, yakın zamanda Twitter ile gündemden düşmeyecek gibi duruyor. Zira bugün yayımlanan yeni belgeler, Musk’ın konuyu bir adım öteye taşıdığını gösterdi.

Elon Musk’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı ve geçtiğimiz dakikalarda yayımlanan yeni başvurusu, Twitter’ı tamamen satın alma teklifi içeriyor. Bu inanılmaz belgede yer alan detaylara göre Musk, Twitter’ın tamamını satın almak için hisse başına 54,20 dolar ödeme yapmayı teklif etti. Bir diğer deyişle Musk, Twitter’ı toplamda 43,4 milyar dolara satın almak istediğini açıkladı.

“Twitter’ın mevcut haliyle gelişmeyeceğini anladım”

elon musk twitter

Belge, Elon Musk’ın Bret Taylor’a gönderdiği açıklama niteliğinde bir e-postaya da yer verdi. Bu e-postada Musk, şu ifadeleri kullandı:

“Twitter'ın dünya çapında ifade özgürlüğü platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum. Ancak, yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin mevcut haliyle ne gelişeceğini ne de bu toplumsal zorunluluğa hizmet etmeyeceğini anlıyorum. Twitter'ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor.

Sonuç olarak, Twitter'ın %100'ünü hisse başına 54,20$'a nakit olarak, Twitter'a yatırım yapmaya başlamadan önceki gün için %54 prim ve yatırımım kamuya açıklanmadan önceki gün için %38 prim karşılığında satın almayı teklif ediyorum. Teklifim en iyi ve son teklifim ve kabul edilmezse hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek.

Twitter hisseleri anında uçmaya başladı:

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için teklif vermesi ve Twitter için bir hisse değeri belirtmesi üzerine Twitter hisseleri de uçmaya başladı. Borsalar henüz işleme açılmamışken bile Twitter hisseleri %11 oranında arttı ve hisse başına fiyat 51 doları aştı. Borsalar, ABD'de TSİ 16.00'da açılıyor.

89
18
11
4
2
Emoji İle Tepki Ver
89
18
11
4
2
Yorumlar(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
Tüm Yorumlar
1 yıl önce
avrupada, amerikada sıkıntı yok, sıkıntı bizim gibi talan edilen ülkelerde motor fiyatı vergilerle araç fiyatı kadar olur
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
dizelde yaptığı testler gibi yapmıştır vw unutmadık dieselgate skandalını inanmıyorum ^93 olduğuna
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
diğer yanıtları göster
1 yıl önce
onlarıda bağımsız kuruluşlar yapmıştı. araç teste sokulduğunu anlayıp emisyon düşürüyordu
1 yıl önce
2.0 4 silindir VW grubuna ait 2009-2015 model araçların test sonuçlarını yanıltacak yazılım yüklüydü ADAC falan tüm dünyadaki test kuruluşlarının hepsini kandırmıştı. Olay ilk defa Amerika’da bir üniversitenin 2014 yılında alternatif yakıtlar üzerine yaptığı araştırmada ortaya çıkıyor. Normal sürüşte araç standartların 10-40 kat üzerinde emisyon değerine ulaşıyor. Bunu da aracın emisyon standardına uygun olduğuna karar veren kuruluşa bildiriyorlar. Bakıyorlar ki gerçekten testte emisyon normal sürüşte yüksek. Kuruluş VW’e bildiriyor araçları düzelt diyor, araçlar çağrılıyor ama sorun devam ediyor. Burada diğer ülkeler de durumu fark ediyor. Kuruluş VW’i gelecek yıl bütün araçlarının sertifikalarını iptal ederiz Amerika’da daha araç satamazsın deyince elektronik kontrol modülüne yükledikleri araç teste girdiğinde testi algılayıp sonuçları manipüle eden yazılımı itiraf ediyorlar. Ortaya çıktıktan sonra da Avrupadaki kuruluşlar davalar açtılar. Davalara insanlar da katıldı Avrupa’da araç başı ödeme aldılar. Amerika’da sorunlu araçları geri iade almayı kabul ettiler. Türkiye’de grup araçlar standartlara uygun diye açıklama yaptı(standart 3. dünya ülkesi seviyesi). Bu aynı şey gibi, çöpzung telefonlarda hız testini algılayan yazılım vardı. Teste girdiğini anlayan telefon yazılımla sonuçları yüksek çıkartıyordu.
1 yıl önce
Pardon,bağımsız bir dernek olan ADAC yapmış.
-1
1 yıl önce
Kendileri yapsa ben de şüphelenirdim ama testi bağımsız olan ADAC yapmış.
-1
1 yıl önce
Makaleyi tekrar oku dostum testler VW'den gelmiyor
-1
1 yıl önce
100.000km Avrupalılar için çok olabilir fakat biz fakir Türkler için çok az. Biz fakirler araba 1myi görmeden eski demeyiz
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
Elektrikli araba en azından Türkiye için hala alınabilecek bir şey değil. Dizelde de bu muhabbet olmuştu, daha az yakıyor ve en azından 2010'lu yıllarda motorin, benzine göre çok daha ucuz diye popülerdi ancak bakım maliyetleriyle beraber aslında benzinli daha makul bir opsiyondu.

Özellikle bataryalar sağlığını gün geçtikçe kaybeden teknolojiler olduğu için hala tamamen elektrikli araba devrinin en azından Türkiye için açıldığını düşünmüyorum. Avrupa'daki insanlar zaten çok umursamıyor çünkü adamların alım gücü derdi yok, "çevreyi korumak için alıyorum" diyor. Ayrıca şarj etme maliyeti de benzinli arabayı geçiyor diye biliyorum, evden imkanı olanlar evde şarj edince daha ucuz olsa da 10-15 saate
yakın şarj ne kadar katlanılabilir o da ayrı bir tartışma konusu. İstasyonda bile 1.5 saat sürüyor şarj. Hadi planlı çıkacağım dersin de acil bir işin olduğunda da bekleyeceksin.

Bence, batarya ve şarj konusunda ciddi bir inovasyon olmadan en azından Türkiye'de elektrikli araba alınmaz.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .
1 yıl önce
knk 20 25 dakikada yüzde 70 80 şarj olan bir sürü model var
1 yıl önce
yangın olayı da çok sıkıntılı. bazıları durup dururken yanıyormuş. en kötüsü de araç yanarken yanındakileri de yakması. başınız beladan kurtulmaz. bir de merak ettiğim cep telefonu gibi kaza anında hasar alırsa şişme yapıp patlar mı acaba? hasarlı araba almak da ayrı bir sorun. araba ne tür kaza geçirmiş? çok riskleri barındırıyor.
Yanıtla
Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır.(0)
Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen .